First Camp Tempelkrogen
Tag hele familien med på camping nær Holbæk! Mange sjove aktiviteter til børn og voksne.
I traditionelle og farverige skandinaviske bygninger, midt i Holbæk, finder du Holbæk Museum, hvor I kan udforske Danmarks historien.
Virksomhedsnavn
Holbæk MuseumBesøgsadresse
Klosterstræde 18, 4300 HolbækKontaktperson
Anette DinesenKontaktperson email
adi@vestmuseum.dkKontaktperson telefon
72100169Antal gæster (samlet ankomst): 70
Evt opdeling af gruppe: Rundvisning direkte i udstillingerne max 20 ellers fælles introduktion i foredragssalen
Periode: fra Feb – Dec
Ugedage: Man, Tir, Ons, Tor, Fre, Lør, Søn
Der kan forespørges på andre perioder/ugedage: Ja
Anbefalet varighed der bør afsættes til besøget: 2 timer
Gruppepriser 2024: Uden guide pr deltager 50 kr. Med guide: hverdage kl. 10 – 16 = 85 kr. pr deltager (min beløb = 1.700 kr.) Aften og weekendtillæg = 600 kr.
Gruppen er på egen hånd under besøget hvis der ikke er aftalt andet: Ja
Handicapventligt besøg: Nej
Der findes busparkering til:
Der findes parkering til personbiler: Nej
Afstand fra parkering til indgang i meter: 200
Vi har spisested/café på stedet: Ja
Det er muligt at medbringe mad: Ja
Evt. inde og ude fordeling: Muligt at bestille lokale til 50 spisende gæster – ude ca 30
Antal toiletter: 4
Vi modtager gerne skoleklasser og institutioner: Ja
Pakke 1 – Beskrivelse og pris: Midt i Holbæks bykerne ligger Holbæk Museum – en samling af 12 bygninger, som udgør hjertet af den gamle by. 11 af de 12 autentiske bygninger ligger på eksakt samme plads, som de oprindelig blev opført. Læs mere her.
Pakke 2 – Beskrivelse og pris
Besøget kan med fordel kombineres med:
Tilkøb (skal forudbestilles):
Mulighed for at tilkøbe kaffe/kage i forbindelse med rundvisningen.
125 kr. pr deltager inkl. rundvisning, entre samt kaffe/kage (min pris 3.125 uanset deltagerantal)
Virksomhedsnavn
Holbæk MuseumBesøgsadresse
Klosterstræde 18, 4300 HolbækKontaktperson telefon
59 43 23 53Virksomhedsnavn
Holbæk MuseumBesøgsadresse
Klosterstræde 18, 4300 HolbækKontaktperson telefon
59 43 23 53I traditionelle og farverige skandinaviske bygninger, midt i Holbæk, finder du Holbæk Museum, hvor I kan udforske Danmarks historien. Museet huser en imponerende samling af 250.000 historiske genstande, der kan opleves i 12 historiske bygninger, hvoraf den ældste blev bygget i 1660.
Udstillingen Vestsjælland og Vestindien viser fortællinger om de forbindelser Vestsjælland havde med den tidligere koloni, Vestindien.
Danmark havde en koloni i Vestindien fra 1671 til 1917. Dette bragte store rigdomme til Danmark og disse spor ses overalt i Danmark. Rigdommen kom primært fra produktion af sukker, som blev drevet af slaver i Vestindien. Nogle af disse kom også til Danmark, som tjenere. I gennem årene blev der udvekslet mange varer, penge og mennesker mellem kolonien og Danmark – ikke kun i København, men også i provinsen.
Udstillingen “Mod” sætter fokus på Danmarks modstandsbevægelsen fra 1939-1945. Under besættelsen valgte store dele af befolkningen at vente og håbe, på at krigen snart ville nå til ende, men enkelte borgere besluttede tage situationen i deres egne hænder ved at kæmpe i modstandsbevægelsen.
På trods af faren involverede tusindvis af danske og engelske mænd og kvinder sig i bevægelsen. Med deres liv på spil, kæmpede de mod besættelsesmagten. Dette krævede ekstraordinært mod. Denne udstilling fortæller om de svære valg, som personerne har stået overfor.
I dag er det vestsjællandske Knabstrup Keramik blevet meget populært og det kan købes i Illum, Bahne og lignende forretninger overalt i Danmark, også i København. Men Knabstrup Keramik er en virksomhed med en lang historie bag sig. I Holbæk Museum kan du opleve Danmarks største samling af Knabstrup Keramik, herunder de første lysestager, urtepotter og lampefødder.
Udover de flotte, historiske bygninger, som museet består af, så kan du også gå på opdagelse i købstaden Holbæks historie fra middelalderen til 1870. Det var en by, hvor borgerskabet havde gode forbindelser til resten af verden, hvilket tilførte byen meget rigdom og fine genstande, som silkestof.
Men udstillingen fortæller også om den fattige del af byen og om stændersamfundet, der opdelte befolkningen frem til 1912, hvor der stadig blev lavet hoverikontrakter (pligtarbejde for datidens godsejere) på gårdene omkring Holbæk.
I 1938 flyttede den danske familien Jacobsen ind i en lille 2 1/2 værelses lejlighed i Klosterstræde 8. Familien bestod af forældrene Alfred og Johanne Jacobsen og deres i alt 11 børn.
Igennem interviews med børnene og børnebørn har Holbæk Museum fået autentiske historier fra familien og deres liv i den lille stuelejlighed på Klosterstræde. I udstillingen er deres lejlighed blevet genskabt som den var i 1940’erne. Udstillingen fortæller om datidens hverdagsliv for en typisk arbejderfamilie. Alfred, der var havnearbejder, var også kommunist, og måtte derfor gå under jorden i de sidste besættelsesår.
I 2009 åbnede Holbæk Museum dørene for huset på Bakkekammen 45. Her kan man opleve Danmarks eneste interiør- og arkitektoniske museum om bevægelsen for Bedre Byggeskik fra begyndelsen af det 20. århundrede. Husets arkitekt, Marius Pedersen, designede den i 1929 og boede efterfølgende selv i huset. I løbet af 2017 er der løbende søndagsomvisninger af Bakkekammen.
Holbæk Museum
I traditionelle og farverige skandinaviske bygninger, midt i Holbæk, finder du Holbæk Museum, hvor I kan udforske Danmarks historien.
Vi har fundet følgende indhold til dig, som også kunne have din interesse