fbpx
Kragerup Gods

Smag Lokalt

Her laves maden fra bunden – og det kan smages.

Smag Lokalt

Der bliver plukket urter i skoven og langs stranden, fanget fisk ved kysterne og hentet egnsunikke produkter hos de lokale producenter, når spisestederne skal trylle i køkkenet.

Her kan I gå på opdagelse blandt vinrankerne på Røsnæs, klappe de økologiske køer og grise eller hive grøntsagerne op af jorden, inden I forsyner jer med lækkerier fra den lokale fiskehandler.

Destination Sjælland har nærmest sit eget vindistrikt, hvor I inden for få kilometer kan besøge vingårdene på Røsnæs, der producerer fantastiske præmierede vine.

De sjællandske vingårde har specialiseret sig i hvidvin, rosévin og mousserende vine, ligesom vinbonden står klar til at give en rundvisning, der naturligvis kan afsluttes med hyggelig vinsmagning.

Det er dog ikke kun vin, der produceres i Destination Sjælland. Flere steder har man også specialiseret sig i at lave gin, hedevine, møjd og anden spiritus.

Skal der gang i grillen eller køkkenet, kan I hente frisk fisk på kajkanten i de livlige havne i Bisserup og på Reersø, mens Omø er med helt fremme, når det gælder tang-produkter, der kan bruges som krydderi i de kulinariske udfoldelser eller som en lille anderledes snack.

 

Når I sætter jer til bords hos spisestederne, får I en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Hvor det gode værtskab og service i fokus på de lokale restauranter.

De mange spisesteder ligger spredt i hele Destination Sjælland med cafeerne som skønne oaser i købstæderne, hyggelige perler i skoven, unikke åndehuller ved kysten eller i symbiose med landmandslivet på landet.

Hvert år i uge 6 og 41 kan I gå på opdagelse blandt spisesteder, producenter og egnsunikke produkter, når der inviteres til madfestivalen Smag Lokalt. Her mødes spisestederne og producenterne, så I som gæster på en lang række lokale spisesteder får mulighed for at smage de mange forskellige og kreative fortolkninger af lokale råvarer – som gæst kan du forvente en spiseoplevelse ud over det sædvanlige.

Velbekomme og Smag Lokalt!

Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev