fbpx

Observatoriet i Brorfelde

Observatoriet ved Brorfelde ligger ca. 10 minutters kørsel Syd for Holbæk. Her kan I hver eneste weekend, og til særarrangementer i løbet af året igennem, gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden.

Tag med på en rejse, hvor du lærer at observere; Kig ned i geologien og få øje på spor af istidslandskabet, som du står på. Kig rundt og se, hvordan klima og natur skaber vores Jord. Og kig op – og lær at zoome ind på en verden langt borte.

Observatoriet ved Brorfelde er kendt i hele verden for sit kikkertbyggeri, og det gamle håndværk lærer os i dag at se mere, end du aner. Kom ud og få øje på at se.

”Vi vil være et sted, hvor alle, med nysgerrigheden og øjet som værktøj, kan gå på opdagelse i naturvidenskaben – fra Jordens indre og helt ud til Mælkevejen” – Leder af Observatoriet, Julie K. L. Bouchet.

 

Stjernekigger-shelters i vestsjællandske alper

At sove under stjernerne får nærmest en helt ny betydning, når Observatoriet i Brorfelde i 2021 byder på muligheden for at overnatte i stjernekigger-shelters.

De nye runde shelters er bygget i bionedbrydeligt eller 100% recirkulerbart materiale og har glastag, så overnattende gæster har frit udsyn til betagende solnedgange, den smukke nattehimmel og resten af det imponerende himmelrum.

Ligesom resten af Observatoriet i Brorfelde skal de nye shelters være med til at vække nysgerrigheden til den nære natur og give flere nem adgang til mørket og stjernerne som en del af naturoplevelsen.

– Vi håber, at vi med vores såkaldte stjernekigger-shelters kan lokke nye gæster til at opleve en nat tæt på naturen, fortæller Julie K. L. Bouchet, der er leder af observatoriet.

Til undervisning og overnatning

Blandt spændende flora og fauna, som det kuperede terræn omkring de vestsjællandske alper byder på, opføres i alt fire runde shelters, der skal stå færdige op til sommerferien 2021.

Hver shelter har plads til seks-otte overnattende gæster og kan bookes enkeltvis – ellers samlet, hvis man for eksempel er en større gruppe, der vil nyde områdets fredede nattemørke.

– Når mørket falder på, kan man ligge med hovedet mod shelterets centrum og se den smukke stjernehimmel over sig gennem det runde glastag, forklarer observatorie-lederen

En del af Istidsruten

For at finde de nye shelters, skal gæster igennem Istiden, et nyt geologisk aktivitetsområde på Observatoriet. Fra den asfalterede hovedvej løber en handicapvenlig sti igennem Istiden og videre om til de fire shelters, så både kørestolsbrugere og barnevogne kan lægge vejen forbi.

De fire nye shelters bliver etableret som en del af den 390 kilometer lange cykelrute ’Istidsruten’, som Observatoriet i Brorfelde er en del af.

Observatoriet i Brorfelde

Observatoriet ved Brorfelde ligger ca. 10 minutters kørsel Syd for Holbæk. Her kan I hver eneste weekend, og til særarrangementer i løbet af året igennem, gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden.

Observatoriet i Brorfelde

4340 Tølløse

72 36 39 00

brorfelde@holb.dk

brorfelde.dk/

Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev