Tæt på naturen 

Der er mange smukke steder i Danmark, men få steder finder I så unik og varieret natur som i Destination Sjælland fra åbne vidder, endeløse kyster og øer til dybe skove og præmierede naturpark. 

Kano og kajak

Nyd naturen langs Susåen eller se de smukke kyststrækninger fra havsiden. Lej kajak eller kano i Destination Sjælland eller medbring jeres egne til en tur på vandet.

Under åben himmel

I Destination Sjælland er der højt til himlen og masser af åbne vidder, hvor I kan komme helt tæt på naturen, når I overnatter på naturlejrpladser eller shelters i det fri. Find inspiration her.

Ø-cation på De 5 Øer

Kom helt ned i gear. Her kan I se, hvad Agersø, Omø, Orø, Nekselø og Sejerø har at byde på.

Nyd naturen – men pas på den!

Naturen er fantastisk, derfor skal vi både nyde den og passe på den. Find gode tips til at færdes rigtigt i naturen her.

Under overfladen

På med maske, snorkel og svømmefødder. Destination Sjælland byder på mere end 400 kilometer kyst og et væld af søer. Under overfladen venter en helt ny og spændende verden. Læs mere om snorkling og dykning her.

2, 3, 4 eller 5 kugler?

Svalende is, læskende drikkevarer eller en god kop kaffe – nyd livet, naturen og herlighederne i Destination Sjælland.

Trygge børnevenlige badestrande

Strandene i Destination Sjælland er uden farlig strøm og overraskende dybder. I stedet får I brede hvide strande med lavt vand, så både store og små kan slå sig løs sammen i vandet eller bygge imponerede sandslotte på stranden. Se strandene her.

På to hjul

Fuglene fløjter, I tramper i pedalerne og oplever Destination Sjælland fra første parket på cykelsadlen. Se områdets mange cykelruter her.

Langs mere end 500 kilometer kyst stiger landskabet fra de flade børnevenlige strande i syd til det bakkede og præmierede istidslandskab på Røsnæs.

Naturoplevelser står i kø, uanset om I er til vandreture på Fjordstien, cykelture på Istidsruten eller en tur på vandet i kajak eller på SUP-board. I kan spotte ørne og andre spændende fugle i Tempelkrogen eller ved Skarresø, gå på jagt efter rav langs Sjællands vestkyst eller prøve lykken med en fiskestang i hånden. 

Med flere Blå Flag-strande er der rig mulighed for en tur i bølgen blå, når sommeren viser sig fra sin bedste side. Størstedelen af strandene er børnevenlige uden farlig strøm eller overraskende dybder. 

I kan også bruge strandene til mere fysiske aktiviteter, hvis I vil prøve kræfter med kajak eller Stand Up Paddle (SUP). Ligesom I kan tage de yngste med på jagt efter flotte sten. 

Destination Sjælland er et sandt mekka for lystfiskeri, hvad enten I er til fluefiskeri, predatorfiskeri eller bare vil have familiens yngste med ud til fiskevandet.  

Fra kysten eller båd kan I prøve kræfter med fiskeri efter blandt andet havørred, fladfisk og torsk samt hornfisk og makrel, når det er sæson. Der findes et væld af hotspots langs kysten og i fjordene, hvor I nemt kan komme til uanset årstid, erfaring eller alder.  

Ligesom flere søer, åer, kanaler og put & take-søer også giver mulighed for at fange aborre, gedde, sandart, karpe eller ørred. 

Unikke Røsnæs og smukke Naturpark Åmosen er bare noget af den uspolerede natur, I kan opleve i Destination Sjælland.  

Her er storslåede skove, bakker, moser, søer og vandløb kombineret med smukke vandreruter, fantastiske cykelruter og udfordrende MTB-trails. 

Uanset om I er til en lille smuttur på cykel eller det lange seje træk i vandrestøvler, så er der en naturoplevelse for jer. 

De fem øerOrø, Omø, Agersø, Sejerø og Nekselø – er et lille ørige, der sammen med halvøerne Reersø og Glænø giver spændende destinationer for lystsejlerne. 

Her er charmerende havne med hyggelige miljøer, hvor I kan nyde et par afslappende dage, inden sejlturen går videre til næste mål. 

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet