fbpx

Vikingeborgen Trelleborg

Midt i den smukke vestsjællandske natur - lige der hvor Tude Å og Vårby Å løber sammen og slynger sig videre ud mod Storebælt, lige der - på et næs mellem åerne - ligger Kong Harald Blåtands imponerende ringborg.

FIND DIN INDRE VIKING
Når I forlader parkeringspladsen og går gennem døren til Trelleborg, træder I tilbage i tiden og kan fordybe jer i historien blandt rekonstruerede vikingehuse, våben og ægte vikingefund – blandt andet Danmarks eneste bevarede vikingeskjold.
– På Trelleborg kan I komme tæt på vikingernes liv, mens I hører om vikingetiden, ser på værktøj, smykker, træværktøj og meget andet, forklarer Anne-Christine Frank Larsen, der er museumschef og leder af Trelleborg, og fortsætter:
– I kan også klæde jer som vikingekrigere med hjelm, skjold og den tunge ringbrynje.

VIKINGERNE FLYTTER IND
I løbet af foråret begynder nutidens vikinger at finde vej til Vikingeborgen Trelleborg. De indtager husene og området omkring den gamle ringborg for at leve, som man gjorde i vikingetiden.
Hen over foråret stiger antallet af vikinger, inden det topper i ugerne omkring skolernes sommerferie, hvor I kan opleve vikingerne. De er flyttet ind med håndværk, handelsboder, krigerliv og hverdagssysler.
– Det hele topper i forbindelse med vores årlige ugelange vikingefestival med mere end 1.000 vikinger, 60 vikingeboder og de store vikingeslag foran Trelleborgs volde, hvor 200 vikingekrigere tørner sammen for at sende hinanden til Valhal, fortæller museumschefen.

RUNDVISNING OG BUESKYDNING
I vikingelandsbyen på Trelleborg kan I høre om vikingernes liv i krig og fred – og prøve kræfter med deres håndværk og dagligdag. Hele sommeren kan I besøge Vikingesommer på Trelleborg, hvor I kan skyde med vikingernes langbuer, støbe smykker, deltage i den drabelige krigertræning, bage lækre fladbrød og meget mere.
Saml familien, venner eller kollegaer til en hyggelig dag i historiske omgivelser med aktiviteter for alle. I kan også opleve en borgtur med guide og høre de fantastiske fortællinger om arkæologi på Vikingeborgen Trelleborg, vikingernes liv på borgen, om vikingernes rejser, håndværk og handel.

 

Vikingeborgen Trelleborg

Midt i den smukke vestsjællandske natur - lige der hvor Tude Å og Vårby Å løber sammen og slynger sig videre ud mod Storebælt, lige der - på et næs mellem åerne - ligger Kong Harald Blåtands imponerende ringborg.

Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev