fbpx

Sorø Museum

Bag murene på det, der oprindelig var Sorøs gamle landevejskro fra 1600-tallet, ligger Sorø Museum. Her er bygningerne i sig selv en seværdighed og rummer mange historier.

Gå gennem porten og oplev gårdmiljøet, der giver en fornemmelse af, hvordan Sorø så ud i 1600-tallet. Lige bag museets billetsalg finder du den genskabte krostue anno 1660. Mørke paneler og de småsprosede vinduer med farvet glas, indbyder lige frem til at nyde en af de smagfulde øl fra Sorø Bryghus.

Bygninger fra fire forskellige århundreder danner tilsammen et gårdrum, hvor du kan se bagsiden af kroen fra 1600-tallet, baghuset fra 1700-tallet, to sidehuse fra 1899 og 1901 og endelig en mellembygning fra 1976. I gården finder du borde og stole – en oplagt mulighed for, i de rolige omgivelser, at nyde en kop kaffe eller andre drikkevarer fra museets butik.

Oplev museet indefra. På første sal får du et kik ind i klunketidens overfyldte stue og herreværelse. Klunketiden var kendt for pyntegenstande og nips, så vores to klunketidsinteriørs har masser af små, sjove detaljer. Du kan også en se mindestuen for digteren B.S Ingemann og hans hustru Lucie Ingemann. Digteren boede på akademigrunden og skrev mange af sine kendte romaner og digte der.

Følg også frisen Tidsrejsen – fra trappen og op på første sal: en visuel gennemgang af Sorøs historie, tegnet af den kendte illustrator Erik Petri.

Bag museet ligger den smukke have, Joachim Bursers apotekerhave. Her kan du nyde medbragt mad. Joachim Burser var plantekyndig læge for folk i og omkring Sorø og byens to apoteker. Alle planter i haven har været anvendt som lægeplanter.

Her kan du se kommende begivenheder på Sorø Museum

Tidslommen er en gratis app fyldt med oplevelser! Hent appen og gå på opdagelse i historien..

Tidslommen

Sorø Museum

Bag murene på det, der oprindelig var Sorøs gamle landevejskro fra 1600-tallet, ligger Sorø Museum. Her er bygningerne i sig selv en seværdighed og rummer mange historier.

Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev