På skuldrene af kulturens giganter 

Kulturen har i århundrede spiret i Destination Sjælland og trækker tråde helt tilbage til den tidligste danmarkshistorie.  

Fra Saxo, Holberg og Ingemann, der alle havde nær tilknytning til Sorø og Sorø Akademi, over H.C. Andersen, som var flittig gæst på Holsteinborg og Borreby Herreborg ved Skælskør til Absalon, Esbern Snare og Lundbye, der har sat deres tydelig præg på Kalundborg. 

Langs den sjællandske vestkyst trives kunstnerne med udsigt til åbne vidder og den smukke kyststrækning. Her findes et væld af gallerier og kunsthåndværkere med hver deres unikke udtryk.

Mellem drejeskiver og pensler kan I møde de lokale kunstnere, mens de arbejder med deres værker og kunsthåndværk. 

Ligesom I på Museum Vestsjællands mange museer, Sorø Kunstmuseum og Guldagergaard kan opleve spændende skiftende udstillinger. 

I kan gå på opdagelse i vikingernes historie, når I besøger Harald Blåtands imponerende ringborg Trelleborg eller Tissø og Tissø Vikingecenter. Hvert år indtages både Vikingeborgen Trelleborg og Tissø Vikingecenter  af et utal af vikinger, når der er henholdsvis vikingefestival og vikingemarked. 

Historiens vingesus er også tydelig, når kigger på stjerner i det uendelige himmelrum fra Observatoriet i Brorfelde. 

Områdets købstæderKalundborg, Holbæk, Korsør, Skælskør, Slagelse og Sorø – byder på hver deres særpræg og charme. Her kan I både opleve byvandringer, havnepromenader, bindingsværkshuse, den gamle middelalder og det moderne bymiljø med hyggelige caféer, skønne spisesteder og selvfølgelig gode shoppingmuligheder – uanset om I er til gågade eller shoppingcenter. 

Vil I på opdagelse blandt seværdigheder på Sjælland og opleve forskellige hjørner af danmarkshistorien, kan I for eksempel besøge Danmarks Busmuseum i Skælskør, Panzermuseum East, Oplevelsescenter Nyvang eller gå en tur på Korsør Fæstning. 

Kulturlivet blomstrer i Destination Sjælland, hvor der er rig mulighed for at opleve aktuelle eller klassiske teaterforestillinger, gå til koncert med musiknavne fra ind- og udland eller se de nyeste film i blandt andet Korsør Biograf Teater, der er er verdens ældste fungerende biograf. 

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet