Eventyrlige omgivelser 

Mange steder i Destination Sjælland kan I opleve charmerende herregårdsmiljøer og imponerende slotte, hvor I kan komme helt tæt på den danske kulturarv og de fantastiske fortællinger fra fortiden.  

Sjov for børn
Kyst og natur
Byliv
Begivenheder
Kultur og historie
Overnatning
Smag lokalt
Turistinspiration

Aggersvold Gods

Kun en time fra København ligger Aggersvold Hotel og Konference – et fantastisk landsted med ege … Læs mere

Herreborgen Borreby

Selve herreborgen ’ Det store hus’ er opført i 1556 af rigskansler Johan Friis, som tre år tid … Læs mere

Kragerup Gods

Vores historie går tilbage til 1327, og i dag tilbyder vi konferencer, teambuilding, fester, arrang … Læs mere

Ledreborg Slot

For enden af Nordeuropas længste lindetræsallé ligger Ledreborg Gods smukt gemt i skoven i Sjæl … Læs mere

Ryegaard og Trudsholm Godser

Mellem Holbæk og Roskilde, ved den sydligste del af Isefjord, ligger Ryegaard og Trudsholm Godser. … Læs mere
Gallerier og kunsthåndværk

De lange kyststrækninger, smukke solnedgange, det særlige lys og skiftende landskaber sætter sine tydelige spor blandt de mange kunstnere i Destination Sjælland.

Gallerier og kunsthåndværk

Der findes mange smukke slotte og herregårde på Sjælland, som er perfekte steder at besøge for dem, der elsker kultur og historie.

Disse imponerende bygninger har ofte en lang og interessant historie, og mange af dem er omgivet af pragtfulde haver og parker, som er et besøg værd i sig selv. På mange af Sjællands slotte og herregårde kan man også opleve forskellige kulturelle begivenheder, såsom koncerter, udstillinger og teaterforestillinger.

Der er altså mange gode grunde til at besøge de slotte og herregårde, der findes på Sjælland, og man vil helt sikkert få en unik og mindeværdig oplevelse.

Løvenborg Slot kan I gå en tur i den smukke barokhave, der er inspireret af både engelsk og fransk havestil, ligesom Aggersvold Gods byder på storslået fred og ro.

På Holsteinborg Slot ved Skælskør står H.C. Andersens gamle værelse fuldstændig som, da forfatteren boede der, mens Kragerup Gods og Dinesen-slægten fik besøg af Karen Blixen. Det er i øvrigt samme slægt, som stadig ejer godset den dag i dag. 

Borreby Herreborg kan I gå i teatret, tage på fuglekig eller prøve kræfter med majslabyrinten ved det store årlige høstmarked. 

Størstedelen af områdets slotte og herregårde er privatejede og kun delvist eller slet ikke åbne for gæster, men der er stadig rig mulighed for at nyde den arkitektoniske storhed og historiens vingesus på afstand. 

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet