Sorø – besøg digternes by

Sorø er et kapitel for sig, der lige så godt kunne være skrevet af Saxo, Holberg eller Ingemann, som alle har tilknytning til byen.

Soroe Soe - En del af Destination SjaellandSoroe Museum - En del af Destination Sjaelland

Hvad sker der i Sorø i dag ?

Her kan du se hvad der sker i Sorø kommune de kommende dage

Begivenheder i Sorø

I kan gå i forfatternes fodspor, når I besøger den smukke klosterkirke, hvor blandt andre Absalon og Valdemar Atterdag ligger begravet.

Kirken ligger sammen med Sorø Akademi på bredden af Sorø Sø. Her kan I nyde en gåtur i akademihavens flotte omgivelser, der fuldstændigt ændrer karakter alt efter årstid.

I det hele taget er Sorø fuld af betagende bygningsværker, der trækker snore tilbage i tiden, mens I nyder shoppingmulighederne i den hyggelige Storgade og Holberg Arkaden.

En ting, som måske ikke er almindelig viden om Sorø, er, at byen har en lang historie, der går tilbage til vikingetiden. Der er fundet mange arkæologiske beviser for, at der har været bosættelser i området i over 1000 år.

Sorø blev officielt grundlagt som en købstad i 1253, og i løbet af middelalderen blev byen en af de mest betydningsfulde handelsbyer på Sjælland.

Der er stadig mange historiske bygninger fra denne periode i Sorø, herunder Sorø Klosterkirke, der er en af de ældste kirker i Danmark.

Sorø har også et rigt kulturelt liv, med et væld af arrangementer og aktiviteter, der henvender sig til alle aldersgrupper.

 

Der er butikker for enhver smag og rig mulighed for både at nyde en dejlig kop kaffe eller en skøn frokost på en af byens spisesteder.  På Storgade ligger også Christian IV’s gamle landevejskro, der i dag huser Sorø Museum.

Det er også på byens handelsgade, I finder Sorø Kunstmuseum, hvor I kan gå på opdagelse i de mange skiftende udstillinger. Vil I se den gamle købstad fra vandsiden, kan I tage en pause på turbåden Lille Claus, der sejler på Sorø Sø.

Sorø by har også en række grønne områder og parker, der inviterer til en dejlig gåtur eller en picnic i det fri. Måske den mest kendte grønne oase i Sorø er Sorø Akademi, der er et stort parkområde med en smuk have, der er åben for offentligheden. Her kan du slentre rundt i den smukke natur og nyde den rolige atmosfære, mens du tager en pause fra hverdagens travlhed.

Få historierne het tæt på med en guided byvandring.  Se byvandringer i Sorø her 

Alt i alt er Sorø et spændende sted at besøge. 

Hvad sker der i Sorø

Sorø en by med et rigt udbud af begivenheder og aktiviteter, der appellerer til alle aldersgrupper og interesser.
Hvis du vil vide mere om, hvad der sker i Sorø, kan du tjekke denne side og få en opdatering på kommende begivenheder.

 

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet