Skælskør – fjord, by, nor og strand i kajak

Ved Vasebroen er der mulighed for at parkerer tæt ved vandet, og der er også mulighed for primitiv overnatning

Vigtig information:

Området i og ved norene Basnæs, Holsteinborg og Skælskør er af Naturstyrrelsen klassificeret som Fuglereservater og der er adgangsbegrænsninger i fuglenes yngletid fra 1. april til 15. juli. Der er helårligt forbud mod at gå i land på Ormø og dele af Østerled. Se alle informationer her:

Basnæs Nor Fuglereservat 
Holsteinsborg Nor Fuglereservat 
Skælskør Nor Fuglereservat 

En kajaktur ved Skælskør kan byde på hele pakken. Inden for en forholdsvis kort rotur kan man opleve Storebælt med hvad det kan byde på af udsigt og bølger, fjorden hvor vinden stadig kan mærkes og sejlrenden snor sig af sted, Skælskør Havn med alle dens tilbud af caféer, iskiosk og fiskehandler mm, stærk strøm og beskyttet roning på Noret, der minder meget om en sø.

Et oplagt sted at sætte kajak i vandet er Vasebroen tæt på fjordens udmunding i Storebælt. Ved Vasebroen er der mulighed for at parkerer tæt ved vandet, og der er også mulighed for primitiv overnatning. Stedet er populært blandt lystfiskere, så tager man en overnatning bør man tage en fiskestang med og fange aftensmaden. Her er mulighed for at fange fladfisk, ørreder og i sæsonen hornfisk.

Få hundrede meter fra isætningsstedet kan man ro ud i Storebælt. Mod nord strækker sig en lang strand og mod syd ror man mod Stigsnæs. Der er ca 4 km til Stigsnæs og 12 km til Korsør, så er vejret til kystsejlads, kan man få en flot og varieret tur langs kysten.

Ror man i stedet ind på fjorden er der ca 4 km til Skælskør. Det er en speciel tur hvor fjorden lukker sig mere og mere om en, og efter kort tid ligger man i havnen mellem store og små lystbåde – pas på ikke at komme i vejen for dem, hvis de også er på vandet. Sejlrenden er tydelig markeret hele vejen, så det er nemt at passe på sig selv.

Det er som altid besværligt for en kajakroer at komme i land i en havn, men den lokale roklub ligger inde i havnen, og de plejer at tage pænt imod gæster. Er man først i land, byder havnen og byen på meget. Her er caféer til en kort pause og indkøbsmuligheder hvis man er på langtur. Hovedgaden strækker sig fra et lille torv ved havnen op i byen. Her er mange butikker af alle slags.

Ror man videre risikerer man at møde stærk strøm i kanalen ind mod Noret. Strømmen kan selvfølgelig også være med en, og så bliver man nærmest skudt ind på Noret. Herinde minder det meget om en sø med skov, marker og by ned mod vandet. Tæt ved Kanalen ligger en campingplads.

På vej tilbage ud gennem fjorden kommer man tæt forbi Borreby Herreborg hvis man holder sig i det sydligste hjørne af fjorden. Hovedbygning stammer fra 1556 og oser af ridderborg med voldgrav og faldgitter.

Den viste tur er ca 18 km

Læs om overnatning ved Vasebroen
Læs om roklubben her 
Læs om Skælskør Nor Camping her
Læs om Borreby Herreborg her

På Naturstyrrelsens hjemmeside kan du se:
Fredning i forbindelse med yngletider

Skælskør – fjord, by, nor og strand i kajak

Ved Vasebroen er der mulighed for at parkerer tæt ved vandet, og der er også mulighed for primitiv overnatning

Skælskør Havn

4230 Skælskør

info@desj.dk

info@desj.dk

destinationsjaelland.dk/

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet