Kajakture fra Korsør Nor og havn

Korsør er et godt udgangspunkt for havkajakroning. Der kan ros ture langs kysten, i havnen og på Noret. Forholdene spænder fra ren afslapning, hvor alle kan være med, til roning under forhold hvor kun dygtige og erfarne roere bør begive sig på vandet.

Er vejret til det, kan der sætte i ved Isbådsmuseet nord for den gamle Halsskov færgehavn. Der kan parkeres tæt ved en dejlig sandstrand, og allerede fra turens begyndelse kan man nyde den flotte Storebæltsbro. Broen var færdig i 1998, og står i dag som en uundværlig del af Danmarks infrastruktur. Når Halskov Odde er passeret kan man ro under broen – har man lyst, er det muligt at gå i land ved en lille sandstrand og gå op og klappe broen. Hvis strøm og vind er kraftige, er turen kun for kajakroere der ved hvad de gør og kan håndtere skrappe forhold.

Efter broen følger en strækning med et par flotte klinter. Når man har et par kilometer, er man ved Lejodde og kan skue ud over Musholm Bugt der strækker sig helt op til Reersø. Hvor langt man har lyst til at ro, må armkræfter og kondi bestemme – men husk man skal ro lige så langt for at komme tilbage til udgangspunktet.

Efter roturen er Isbådsmuseet et besøg værd. Det er et lille museum, men det fortæller en historie de færreste af os kender om hvordan man i isvintre kom over Storebælt i både der blev trukket over isen. Det var ikke for tøsedrenge.

Ror man mod syd, kommer man forbi den tidligere færgehavn ved Halsskov. Molerne er velbesøgte af lystfisker, så pas på ikke at ro for tæt på dem. Er der bølger, vil man blive mødt af refleksbølger – det er god træning for balancen.

Snart kommer man til indsejlingen til Korsør Havn. Her gælder det om at holde øje med skibstrafikken. Der er både store krigsskibe, coastere, fiskerbåde, lodsbåde og meget andet trafik at passe på. Sørg for i god tid at komme væk fra skibenes kurs, og pas også her på refleksbølger, der kan være ret voldsomme.

Der er meget andet en skibe at kigge på i havnen. Den gamle banegård, Havnekontoret, de nye lejligheder i de nedlagte færgelejer, industrivirksomheder og den gamle fæstning ligger ned til vandet og fortæller alle deres del af havnens spændende historie.

Fortsætter man hele vejen gennem havnen, kan man ro under den karakteristiske klapbro og komme ind på Noret. En rundtur herinde byder på alt lige fra industrihavn, via småbådshavne til landlig idyl.

Lægger man turen sydover, kan man vælge at sætte kajakker i vandet ved en lille sandstrand syd for lystbådehavnen. Den første del af turen går forbi helårshuse der ligge ud til Storebælt. Senere afløses de af sommerhuse og en lang sandstrand. Fortsætter man roturen, rejser der sig en klint med Korsør Lystskov på toppen. Det er ikke alle steder lige let at komme i land, men passer man lidt på og finder et sted uden for mange sten, kan man finde dejlige steder at holde en lille pause.

Bliver man ved med at ro, havner man ved indsejlingen til Skælskør. Det kan der læses om på et andet opslag.

Den viste tur er ca 32 km.

Læs om Isbådsmuseet her
Læs om Storebæltsbroen her
Læs om Korsør Fæstning her

På Naturstyrrelsens hjemmeside kan du se:
Fredning i forbindelse med yngletider

Kajakture fra Korsør Nor og havn

Korsør er et godt udgangspunkt for havkajakroning. Der kan ros ture langs kysten, i havnen og på Noret. Forholdene spænder fra ren afslapning, hvor alle kan være med, til roning under forhold hvor kun dygtige og erfarne roere bør begive sig på vandet.

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet