Vin med udsigt 

På Røsnæs og flere andre steder i Destination Sjælland står de smukke lange rækker af vinstokke på sydvendte skråninger og slikker sol. 

Sjov for børn
Kyst og natur
Byliv
Begivenheder
Kultur og historie
Overnatning
Smag lokalt
Turistinspiration

Barfod Vin

På det bjergtagende og solbeskinnede Røsnæs – den yderste og smukkeste del af Vestsjælland … Læs mere

Dyrehøj Vingaard

På det solrige Røsnæs ved Kalundborg ligger Dyrehøj Vingaard, der er landets største Vingaard m … Læs mere

Røsnæs Vingård

Tekst på vej… … Læs mere

STUB Vingaard

Her kan gæster købe STUB vin og nyde den i terrænet sammen med den smukke udsigt. Vintårnet ligg … Læs mere

Tusen Vin

Et økologisk vineventyr på Tuse Næs I 2018 besluttede vi os for at starte en vingård med tilhør … Læs mere
Gårdbutikker

Uanset hvor I færdes i Destination Sjælland mødes I af gårdbutikker, vejboder og pluk-selv, hvor I kan forsyne jer med nyopgravede smagfulde kartofler, store friske landæg, saftig frugt og sprøde grøntsager.

Gårdbutikker

Rankerne sørger hvert år for druer til områdets vinbønder, der i flere omgange er præmieret i både ind- og udland for deres vine. 

Mindre nedbør, færre frostgrader, nærhed til havet og langt mere sol end landsgennemsnittet samt specielle jordbundsforhold gør blandt andet Røsnæs til unikke eksemplerterroir hvor natur, geologi og klima går op i en højere enhed til vindyrkning og giver vinene helt særlige karakteristika. 

På vingårdene står vinbønderne klar til at tage jer med på rundvisning i marken og vineriet, hvor I kan høre mere om produktionen af primært rosé, mousserende og hvidvine, ligesom der også produceres spiritus, dessert- og hedvine flere steder.

Vinmarkerne på Sjællands Vestkyst ligger tæt på kysten. Det betyder, at I på rundvisningerne kan nyde udsigten over Kalundborg Fjord eller til blandt andet Nekselø. 

Besøget på vingårdene sluttes naturligvis af med muligheden for en vinsmagning eller et besøg i gårdbutikken, hvor vine og andre lækre produkter kan købes med hjem, ligesom I kan smage på dråberne, når I besøger spisestederne i Destination Sjælland. 

 

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet