Oplev Røsnæs

En del af danmarks naturkanon

Røsnæs

Det er ikke en tilfældighed, at Røsnæs er en del af Danmarks Naturkanon. Uanset hvor I befinder jer, kan I opleve helt unik natur – til vands, til lands eller i luften.

Skrænterne, vandet og det specielle klima på Røsnæs skaber en dansk botanisk have, hvor blomster og vinranker har kronede dage. Det siges, at I kan opleve 125 forskellige blomster og planter på kun 600 meter.

Lyt til klokkefrøernes symfoni i foråret eller hør natuglens kalden, når I overnatter i shelter.

Fristelser på vingårdene

Røsnæs strækker sig 15 kilometer ud i Storebælt og har flere solskinstimer og mindre nedbør end resten af Danmark. Sammen med den kalkholdige undergrund og det kølige danske klima giver det et fantastisk grundlag for at dyrke druer, der specielt egner sig til hvidvine, rosé og mousserende vine.

Vinlandet Røsnæs byder på fire vingårde – Dyrehøj Vingård, Barfod Vin, Stub Vingård og Røsnæs Vingård – indenfor cykelafstand af hinanden. Her kan I opleve vidt forskellige produkter med egnsunikke smage og præg, ligesom I kan gå en tur i vinmarkerne, deltage i vinsmagninger, købe vin og spiritus og meget mere.

Mangfoldige oplevelser

På den bjergtagende halvø er der skabt en symbiose mellem natur og ferieliv. Her er ikke tale om en kulisse – Røsnæs er en del af de lokales sjæl. De kender hver en krog, kender historierne, ved hvor urterne gror, og hvor fisken står.

De lokale er stolte af området. Det kan I mærke, når I nyder en guidet tur i kajak langs nordkysten, vandrer fra Røsnæs Fyr til Vindekilde eller cykler af cykelstien fra Kalundborg til Det Maritime Aktivitetshus, hvor I kan bade og gå i sauna.

Check in

Bliv på Røsnæs, når det er tid til en god nats søvn. I kan tjekke ind på Strandhotel Røsnæs eller et af de mange feriehuse eller shelters i området. Her er noget for enhver smag.

Nyd naturen

Vandreruten Røsnæs Rundt og de 10 forskellige landmarks giver mulighed for adskillige varierede ture, hvor I – med eller uden guide – kommer tæt på naturens særegne karakteristika med et dyre- og planteliv i en liga for sig.

Historiske vingesus

Danmarkshistorie, sagn og krigshistorie er en del af DNA’et på Røsnæs. Den geografiske placering har stor betydning i dansk krigshistorie, hvor Røsnæs Fyr af flere omgange har været omdrejningspunkt. Her har I 360 graders udsigt til blandt andet Samsø, Fyn og Sejerø.

I Ulstrup Mølle står møllersvendene ligeledes klar til at fortælle og vise, hvordan I kan male jeres eget mel.

Til vands

Hop i havkajakken og nyd udsigten til Røsnæs’ kyster og spidsen med det smukke fyr, mens sæler og marsvin hilser på. I waders med fiskestangen i hånden er der chance for både havørred, multe, makrel og hornfisk.

 

Oplev Røsnæs

En del af danmarks naturkanon

Røsnæs

4400 Kalundborg

0

0@0.dk

røsnæsrundt.dk/

Røsnæs Rundt

Røsnæs Rundt guider jer via 13 landmarks rundt i Røsnæs´ smukke natur. På ruten vil I opleve fantastisk natur, få fortalt spændende historier og blive introduceret til aktiviteter både til vands og til lands.

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet