Dykning ved Svenstrup Strand

Et velegnet sted for fyraftensdyk med vennerne, far/søn og mor/datter med undervandsjagt efter fladfisk og bål på stranden.

VARIERET OMRÅDE
Svøm til lidt til venstre og du møder et varieret område med blandet bund. Der er store spredtesten med tang og begroninger og ind i mellem stykker med sandbund og mindre områder med ålegræs. Her er ikke særligt dybt – maks. 4-5 meter. Er du på undervandsjagt efter fladfisk,så kig efter pighvarre og slethvarre.

DYKKERSIKKERHED
Følg altid reglerne i henhold til dit dykkercertifikat.
Du er selv ansvarlig for din sikkerhed.
• Der kan være strøm i Storebælt
• Strøm kan variere i styrke og retning
• I bør være mindst to personer ved dyk
• Brug overfladebøje

ÅLEKVABBE
Ålekvabben føder 50-300 levende unger efter 5-6 måneders graviditet. Temperaturer på ca. 4 grader er nødvendig til dette, så i januar og februar kan man se 2-3 cm ålekvabbeunger gemme sig i tang.
Ålekvabben er eneste fiskeart, som ”dier” sine unger. Det sker i livmoderen med op til 300 dievorter.

TANGSPRÆL
Lang og sammentrykt fisk med ni sorte øjepletter langs rygfinnen – fiskere kalder den 9-øje. Den bugter sig adræt mellem sten og tangplanter, når den ikke gemmer sig i en forladt muslingeskal ventende
på, at et bytte svømmer forbi.
Tangspræl er en af de få fisk i danske farvande, der har antifryse-proteiner i blodet. Derved kan den opholde sig mellem sten på det lave vand selv om vinteren uden at fryse ihjel. Mange andre fisk
trækker ud på dybere vand om vinteren.

HVIS UHELDET ER UDE
Ring 112. Oplys strandens nummer: P 900.

Svenstrup strand
Svenstrup Strandvej 99
4220 Korsør
Rednings nr: P900

Sikkerhedsregler ved snorkeldyk

Dykning ved Svenstrup Strand

Et velegnet sted for fyraftensdyk med vennerne, far/søn og mor/datter med undervandsjagt efter fladfisk og bål på stranden.

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet