Færgehavnens Strand
Halskov Havn var tidligere kendt for DSB´s bilfærger til Knudshoved ved Nyborg. Nu er havnen ideel til familie dykning – både snorkeldykning og flaskedykning.
Lokaliteten er velegnet for begyndere – især på dage uden bølger. Dyk derfor på en dag uden vind eller med østenvind.
På det lave vand er et væld af småfisk. De talrigeste fisk i Storebælt er kutlinger. Dem kan du kikke efter på sandbunden og især omkring stenhøfterne.
Sandbunden ved Ceres Stranden er også et glimrende sted for fladfisk yngel og sandrejer. Et godt tips er at køre hånden hen over sandbunden. Du opdager først mange dyr, når de bevæger sig!
I en afstand af ca. 50 meter fra kysten og dybde fra 2 meter starter et bredt bælte af sten i forskellige størrelser. Her ser du områder med tang som sidder fast på sten. Sten og tang er vigtige levesteder for de fleste fisk som for eksempel tangnål, tangsnarre og ulk. Indimellem store fladfisk.
Træn dine øjne og gå på opdagelse i Storebælt marsvinenes og sælernes spisekammer. I Storebælt er der 5.000 marsvin og 1.000 sæler, der alle er ivrige fiskespisere. For at undgå at blive spist er det vigtigt at være god til at gemme sig.
Her er marsvinenes livret – den sorte kutling. En af de mest almindelige fisk i Storebælt. Den er god til at gemme sig under sten, i huler og sprækker.
Følg altid reglerne i henhold til dit dykkercertifikat.
Husk at du selv er ansvarlig for din sikkerhed.
Ved dykning bør du være opmærksom på:
1. Der kan være strøm i Storebælt
2. Strøm kan variere i styrke og retning
3. For at opnå sikkert dyk bør der være mindst to personer
4. Brug overfladebøje
Hvis uheldet er ude! Ring 112. Oplys at du befinder dig ved:
Grønningen 22
4220 Korsør
Rednings nr. P 868
Dyk ved Ceresstranden
Lokaliteten er velegnet for begyndere – især på dage uden bølger. Dyk derfor på en dag uden vind eller med østenvind.
Vi har fundet følgende indhold til dig, som også kunne have din interesse