Shelter på spidsen af Røsnæs

Fem meter fra havet, helt ude på Sjællands vestligste punkt - på spidsen af Røsnæs – ligger et shelter, der er bygget ind i skrænten nedenfor Røsnæs Fyr.

Shelteret er et mindre og åbent shelter med plads til tre-fire overnattende, hvis I ligger tæt. Shelterets placering og konstruktion gør, at det er ret påvirket af vejr og vind, men det ligger så højt, at der ikke er den store risiko for oversvømmelse.

Det er dog et udpræget sommershelter, der fungerer bedst, når vinden ikke er i vest.

Der er ingen faciliteter i forbindelse med shelteret på spidsen af Røsnæs, men det er tilladt at lave bål mellem stenene på kysten foran shelteret, ligesom der er to toiletter, hvor I kan hente vand. De ligger ved fyret og på parkeringspladsen – begge toiletter kan dog være lukket i perioder.

I kan ligeledes benytte bålpladsen ved fyret, hvor der også er bord/bænkesæt og bålrist.

Kommer I i bil, kan I parkere på parkeringspladsen 500 meter fra fyret og følge grusvejen til fyret, hvor I til venstre finder en trappe, der leder ned til stranden, som fører videre til shelteret, der ligger for foden af den stejle klint med Røsnæs Fyr på toppen.

Shelteret er helt unikt og kan ikke forhåndsbookes, så det er efter først-til-mølle-princippet. Til gengæld kan I nyde havet, himlen og den spektakulære natur helt tæt på, når I overnatter.

I kan blandt andet nyde panoramaudsigten over havet, ligesom der er kig til Samsø, Fyn og Jylland på klare dage. I kan ligeledes spotte marsvin, sæler og fisk, der leger i vandoverfladen, mens et væld af fugle passerer i løbet af dagen og aftenen.

Shelter på spidsen af Røsnæs

Fem meter fra havet, helt ude på Sjællands vestligste punkt - på spidsen af Røsnæs – ligger et shelter, der er bygget ind i skrænten nedenfor Røsnæs Fyr.

Røsnæs Fyr

4400 Kalundborg

70 25 22 06

info@desj.dk

xn--rsnsrundt-i3a9q.dk/

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet