Maskebal, langbordsmiddag, godnathistorier og herrefrokost.
Sorø Historiske Festival er klar med årets program for festivalen, der afvikles for anden gang.

– Vi har lagt os i selen for at skabe et spændende og omfangsrigt program med temaet ’Fest i gaden’, fortæller Mette Skjoldan, der er formand for foreningen 1684-1862, som står bag festivalen.

Et festligt kig tilbage

Omdrejningspunktet for Sorø Historiske Festival er, at gæsterne får mulighed for at se tilbage på Sorøs lokale historie, der samtidig også er et tilbageblik på Danmarkshistorien.
Festivalen strækker sig fra tirsdag 28. juni til og med søndag den 3. juli.
I løbet af festivaldagene kan deltagerne komme på byvandring i Sorø og Ruds Vedby, blive klogere på bondebals- og empiredans og nyde Ingemanns sange og tekster og meget andet.
– Vores aktiviteter tager udgangspunkt i perioden 1700-1820, men det er vigtigt for os, at det hele bliver holdt i øjenhøjde for både store og små, så det ikke bliver kedeligt og uinteressant, fastslår formanden.

Fest i gaden

Mette Skjoldan lægger da heller ikke skjul på, at hun specielt glæder sig til de store festlige indslag, når køkkenet på Kragerup Gods sørger for en historisk middag, mens underholdningen består af både opera og dans ved langbordsspisningen den 30. juni.
Dagen efter er det tid til festivalens klimaks, når der er maskebal på Comwell Sorø med 1700-tals mad, masker, dans og det helt store skrud.
– Det bliver en helt unik oplevelse, hvor man skal være hurtigt ude. Der er kun 100 pladser til den ganske specielle aften, afslører formanden.
Søndag den 3. juli er der lagt op til bægerklang, sange og høj cigarføring, når festivalen inviterer til Ingemanns Herrefrokost på Støvlet Katrines Hus.
– I år kan deltagerne faktisk møde B. S. Ingemann ved herrefrokosten, slutter Mette Skjoldan med et skævt smil.
Hele Sorø Historiske Festivals fulde program kan ses på 1684-1862.dk

Sorø Historiske Festival
Kontaktoplysninger

Mette Skjoldan , formand for foreningen 1684-1862
Tlf. 53 31 33 11 eller kontakt@1684-1862.dk

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet