Inden længe indtager cremen af den danske musikscene Slagelse, når årets Sommerlyd løber af stablen fra den 9. september. Det er dog ikke kun på festivalens scener, at sanserne bliver forkælet.
– Det gør vi for at skabe en supplerende gastronomisk oplevelse i nogle rammer, hvor der normalt ikke er bespisning, forklarer festivalchef Jacob Vedel Hejlesen og fortsætter:
– Og så vil vi gerne bringe lokalområdet i spil, vise vores gode sjællandske producenter frem og højne stoltheden.
Det bliver elever fra kokke- og tjenerlinjerne på ZBC, der sørger for de gastronomiske oplevelser i Restaurant Røde Tårn, hvor de skal trylle med egnsunikke produkter fra en række lokale producenter som Den Gamle Gaard, Birthesminde, Simony Gourmet Is, Dyrehøj Vingaard, Strids Mølle, Ostebørsen og Birkemosegaard.
– Vi er glade for, at vi kan bringe skolerne i spil og på den måde vise en anden side, end den Slagelse og lokalområdet ellers er kendt for, fortæller festivalchefen.
Både fredag og lørdag serveres en 3-retters menu suppleret med en vinmenu.
– Vi går ofte forbi det hele og ser ikke, hvad vi har. Det vil vi gerne skabe opmærksomhed omkring og gøre opmærksom på, lyder det fra Jacob Vedel Hejlesen.
Den ambitiøse popup-restaurant i Det Røde Tårn i forbindelse med Sommerlyd har set dagens lys gennem et samarbejde mellem festivalen, ZBC, producenterne og Destination Sjælland.
Sidstnævnte har taget sig af koordineringen, ligesom der har været et økonomisk bidrag via projektmidler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
– Vi vil naturligvis gerne understøtte lokale tiltag, der kan være med til løfte området og skabe oplevelser for både de lokale og gæsterne i Destination Sjælland, fastslår Morten Jensen, der er direktør i Destination Sjælland.
Sommerlyd afvikles fredag den 9. september og lørdag den 10. september med navne som Tobias Rahim, Jonah Blacksmith, Gnags og Benjamin Hav & Familien på plakaten.
Billetter til de unikke aftener i Restaurant Røde Tårn kan købes via Sommerlyds hjemmeside eller hos Ticketmaster
For yderligere informationer og kommentarer
Morten Jensen
Direktør i Destination Sjælland
Tlf. 61 27 60 97
Jacob Vedel Hejlesen
Festivalchef på Sommerlyd
Tlf. 42 61 99 08