Det kan gæsterne ved årets Smag Lokalt-madfestival konstaterer ved selvsyn, når de besøger de deltagende spisesteder i uge 41, hvor festivalen løber af stablen.
– Ugens menuer byder på alt fra krondyr fra Kattrup Skove over selleri fra Søren Wiuff til vin fra Dyrehøj Vingaard, lover Jens Müller, der er direktør i Destination Sjælland, som står bag Smag Lokalt.
Listen af deltagende spisesteder er rekordlang og favner hele Destination Sjælland.
– Vi er stolte af og glæder os over, at 15 spisesteder deltager i Smag Lokalt. I år er det blandt andet Restaurant SuRi, Støvlet Katrines Hus og Restaurant Næs, der er med på plakaten, afslører direktøren.
Ligeledes er der stor opbakning fra områdets producenter, hvor leverandørerne for eksempel tæller yoghurt fra Ostebørsen, muslinger fra Isefjorden og selvfølgelig friske sprøde grøntsager fra Den Gamle Gaard, Skelleris og Lammefjordens mange avlere.
Sidste år spiste mere end 600 gæster på de lokale restauranter i løbet af madfestivalen, hvor dogmet er, at spisestederne kreerer specielle to-retters menuer baseret på minimum fem egnsunikke produkter fra Destination Sjællands dygtige producenter.
– Som gæst får du mulighed for at smage de mange forskellige og kreative fortolkninger af områdets råvarer. Du kan godt glæde dig til en spiseoplevelse ud over det sædvanlige, fortæller Jens Müller og fortsætter:
– Billetsalget er allerede godt i gang, hvor flere af spisestederne allerede har tændt røde lamper på de specielt populære dage.
På den korte bane skal madfestivalen Smag Lokalt give gæsterne i uge 41 en unik madoplevelse, der har bund i egnsunikke produkter fra Destination Sjælland.
– På lang sigt håber vi, at Smag Lokalt vil skabe en masse netværk mellem lokale producenter og spisesteder, så den mentale afstand her lokalt bliver endnu kortere, og det bliver helt naturligt at bruge hinanden, slutter Jens Müller.
For yderligere informationer og kommentarer kontakt direktør i Destination Sjælland Jens Müller på tlf. 28 19 90 11 eller jens@desj.dk