Programmet er klar og mere omfangsrigt end nogensinde, når Sorø Historiske Festival igen løber af stablen i slutningen af juni.

I år er temaet ’Dannelsesrejsen’, der er omdrejningspunktet for aktiviteter, fortællinger og oplevelser med udgangspunkt i tiden, hvor blandt andre Ludvig Holberg, B.S. Ingemann og Adam W. Hauch levede.
– Datidens forfattere og komponister drog både rundt i Danmark og udover landets grænser, når de søgte inspiration og nye indtryk. Det dyrker vi på årets udgave af Sorø Historiske Festival, fortæller Mette Skjoldan, der er formand i foreningen 1684-1862, som står bag festivalen.

Maskebal og godnathistorie

Festivaldagene byder på et sandt orgie af oplevelser og aktiviteter – fra fægteskole over sky-maleworkshop til byvandringer og filosofisk salon.
– Programmet er bredt og skulle gerne byde på noget for enhver smag, lover formanden.
Et af de faste populære holdepunkter er godnathistorierne på Sorø Akademis trappe, hvor skiftende fortællere sørger for aftenens historie i faklernes skær.
Fredag aften kommer selveste Ludvig Holberg i skikkelse af skuespiller Henrik Jandorf på besøg, når det traditionsrige maskebal sætter Comwell Sorø på den anden ende.
– Billetterne er sat til salg på vores hjemmeside 1684-1862.dk, og der er allerede god interesse for den helt særlige aften, afslører Mette Skjoldan.

Nye toner præsenteres

Sorø Historiske Festival åbnes tirsdag den 27. juni foran Sorø Akademi, hvor der vil være taler, underholdning af Ko-sakkerne, årets duel og ikke mindst helt nye toner.
– Festivalen har fået sin egen nykomponerede kendingsmelodi, der er skabt af komponist Søren Bebe. Den bliver præsenteret for første gang ved åbningen, slutter en jublende Mette Skjoldan.
Sorø Historiske Festival afvikles fra tirsdag den 27. juni til og med søndag den 2. juli. Programmet ligger allerede nu klar på hjemmesiden 1864-1862.dk.

Relevante links

Se mere på 1684-1862.dk

Kontaktoplysninger

For yderligere informationer og kommentarer kontakt:

Mette Skjoldan
Formand for foreningen 1684-1862
Tlf. 53 31 33 11 eller kontakt@1684-1862.dk

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet