Fredag den 11. november åbnes udstillingen Kunst og Kirker med en åbningsceremoni i Skt. Mikkels Kirke. Blandt talerne er den nyvalgte biskop i Roskilde Stift, Ulla Thorbjørn Hansen.

Faktisk har Ulla Thorbjørn Hansen været en af drivkræfterne bag udstillingen, der i år kan fejre 5-års jubilæum.
– Ulla har i sin egenskab af provst i Slagelse Provsti været en del af bestyrelsen og udviklingen af arrangementet fra første færd, fortæller Per Thuesen, der er formand for foreningen Kunst og Kirker.
Udstillingen har de seneste år haft mere end 6.000 gæster, som kunne gå på opdagelse i de deltagende kirker, hvor professionelle kunstnere udstiller malerier og skulpturer.

Organist giver koncert

I år deltager 16 lokale kirker i Slagelse Provsti, hvor i alt 32 kunstnere udstiller.
Alle kunstnere kan i første omgang opleves i Skt. Mikkels Kirke, hvor de udstiller et udvalgt værk, mens de resterende værker er udstillet i de deltagende kirker hen over weekenden.
Åbningen byder ligeledes på åbningstaler af borgmester Knud Vincents og formand Per Thuesen, ligesom der vil være koncert med organist Martin Legénd Jensen.
– Det vil være orgelkoncert med en blanding af nyere og ældre musik, afslører Kunst og Kirker-formanden.
Åbningsceremoni foregår fredag den 11. november kl. 16.30-18.00, selve udstillingen i de 16 deltagende kirker foregår i weekenden 12.-13. november kl. 10.00-16.00, hvor der er gratis adgang alle dage.

Hollandsk inspiration

Kunst og Kirker er inspireret af ”Kunstmaand Ameland”, hvor en lille hollandske ø danner rammen om en månedlang kunstbegivenhed med flere tusinde besøgende.
Det er foreningen Kunst og Kirker samt de lokale menighedsråd, der i fællesskab står bag den danske udgave.
– De udstillende kunstnere vil begge dage være til stede i de aktuelle kirker, ligesom deres værker vil være til salg, forklarer Per Thuesen, der er formand i foreningen Kunst og Kirker.
I nogle kirker vil der ud over den udstillede kunst også være mulighed for at høre sang og musik. I et antal kirker vil der om søndagen ligeledes være gudstjeneste.
Allerede nu kan årets katalog med præsentation af samtlige kirker og kunstnere findes online og hentes gratis på bibliotekerne i Slagelse, Korsør og Skælskør samt i de deltagende kirker.
– Så det er bare med at komme i gang med at planlægge årets Kunst og Kirker-rute, slutter Per Thuesen.

Relevante links

Se program og meget mere på kunstogkirker.dk

Kontaktoplysninger

For yderligere informationer og kommentarer kontakt formand for Kunst og Kirker Per Thuesen på tlf. 20 43 21 22 eller thuesport@gmail.com

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet