Hvilket vidner om Keramikfestivals store betydning både lokalt og på den nationale keramiske scene.
Den anerkendelse har enorm betydning, for sidste år havnede Keramikfestival i Skælskør i et mindre stormvejr, da Slagelse Kommune varslede, at man ville trække den økonomiske støtte på grund af kommunens udfordrede økonomi.

Det har heldigvis ikke sat en stopper for festivalen – nærmest tværtimod. Arbejdet med 2023-udgaven er i fuld gang.
– På en uge solgte vi 75 procent af standpladserne. Der har virkelig været god opbakning fra keramikere fra både ind- og udland, fortæller Bettina Højer, der er projektkoordinator i Kunstnerlavet KIT, som står bag Keramikfestival.

Hele byen er med

Bettina Højer gør det ikke alene, begivenheden planlægges af en gruppe dygtige keramikere, ligesom en lang række lokale aktører bidrager til, at Keramikfestival hvert år løber succesfuldt af stablen.
Det betyder, at Skælskør i midten af juli igen i år bliver keramikkens mekka, når mere end 10.000 gæster valfarter til kunstnerbyen for at opleve keramik i alle afskygninger.
I år kan gæsterne desuden forvente endnu flere oplevelser i løbet af festivaldagen.
– Der vil være endnu flere udstillinger fordelt i hele Skælskør, flere happenings i byen, og så forventer vi,
at åbne dørene til flere workshops. Her kan publikum komme tættere på håndværket – hvor de kan prøve både at dreje, forme og brænde leret, afslører projektkoordinatoren.

Stor støtte fra fonde

Trods den økonomiske udfordring i 2022 kan Keramikfestival glæde sig over, at man allerede nu har oplevet stor økonomisk støtte.
– Vi er meget glade for, at flere fonde har valgt at støtte os. Det gælder blandt andre Trelleborgfonden, Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond og LAG-Slagelse, forklarer Bettina Højer og fortsætter i samme åndedrag:
– Vi har dog stadig brug for, at flere lokale sponsorer vil bakke op om Keramikfestival. Begivenhedens succes har nemlig stor betydning for byen og handelslivet. Det viste den publikumsundersøgelse, vi lavede sammen med Destination Sjælland sidste år, med al tydelighed.
Keramikfestival afvikles onsdag den 12. juli i Skælskør.

Relevante links

Besøg Keramikfestival i Skælskør på keramikfestival.dk

Kontaktoplysninger

For yderligere informationer og kommentarer kontakt:

Bettina Højer
Projektkoordinator i Kunstnerlavet KIT
Tlf. 28 60 40 82 eller sek@kitkunst.dk

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet