Den seneste uge har 10 spisesteder i Destination Sjælland budt indenfor til madfestivalen Smag Lokalt, hvor gæsterne får lokal-kulinariske oplevelser med egnsunikke produkter fra Sjællands Spisekammer.

– Vi har virkelig oplevet stor interesse for Smag Lokalt, hvor tæt på 1.000 billetter er solgt på forhånd. Det er en stigning på 111 procent i forhold til seneste udgave, fortæller Morten Jensen, der er direktør i Destination Sjælland, og fortsætter:
– Dertil kommer de gæster, der er dukket op på spisestederne og har bestilt menuerne direkte hos tjenerne. Ligeledes glæder vi os over, at mere end halvdelen af de forhåndssolgte billetter har valgt at tilkøbe ekstra serveringer, vinmenu eller lignende.

Lokale smage trækker

Selv om evalueringen af forårets madfestival endnu ikke er overstået, så er det tydeligt, at gæsterne vægter de lokale smagsoplevelser højt.
– Vi sender et spørgeskema ud efter gæsternes besøg på spisestederne. Her kan vi se, at brugen af egnsunikke produkter er en af de primære grunde til deltagelsen i Smag Lokalt, forklarer Trine Bruun, der er projektleder hos Destination Sjælland.
Et af dogmerne for de deltagende spisesteder er, at de skal bruge minimum fem lokale råvarer i menuerne.

Klar til efteråret

Det ligger desuden allerede fast, at Smag Lokalt vender tilbage i efteråret, hvor madfestivalen afvikles 15.-24. september.
– Vi glæder os over, at den seneste uge har givet ekstra liv og omsætning på områdets spisesteder. Det giver selvfølgelig mod på endnu mere, fastslår projektlederen, der allerede er i gang med forberedelserne, mens forårets udgave evalueres.
– Vi har spændende planer for madfestivalen, der skal have endnu mere fokus på oplevelsesdelen, så spisning og oplevelser kombineres på nye måder – og i nye samarbejder, slutter direktør Morten Jensen.

Deltagende spisesteder

Atelier Skoven, Sorø
Støvlet Katrines Hus, Sorø
Strids Mølle, Svebølle
Vilcon Hotel & Konferencegaard, Sørbymagle
Malsk Spisehus, Slagelse
Kok25, Skælskør
Restaurant SuRi, Holbæk
Præstegaarden Jyderup, Jyderup
Café Dyrehøj, Røsnæs
Restaurant Næs, Røsnæs

Kontaktoplysninger

For yderligere informationer og kommentarer kontakt:

Morten Jensen
Direktør i Destination Sjælland
Tlf. 61 27 60 97

Martin W. Crone Hansen
Kommunikationsansvarlig i Destination Sjælland
Tlf. 24 25 71 72

Trine Bruun
Projektleder i Destination Sjælland
Tlf. 30 20 15 11

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet