B. S. Ingemann er en af de vigtigste skikkelser fra den danske Guldalder, ligesom et væld af hans sange og salmer – som ’Nu titte til hinanden’ og ’Dejlig er jorden’ – har en helt speciel plads i danskernes hjerter.

Som en del af Sorø Historiske Festival har man hvert år hyldet den store danske digter og forfatter på Ingemannsdagen.
I år falder dagen søndag den 3. juli og markerer ligeledes afslutningen på den lokale festival – Ingemannsdagen rækker dog langt udover Sorøs kommunegrænser.
– I år har dagen spredt sig hen over landet. I skrivende stund er der 44 kirker, som deltager i fejringen af B. S. Ingemann, fortæller Mette Skjoldan, der er en af initiativtagerne bag dagen.

Gør dagen helt speciel

Blandt de mange deltagende kirker er den femtårnede Vor Frue Kirke i Kalundborg, Budolfi Aalborg Domkirke, ø-kirkerne på Agersø og Omø samt kirken i Torkilstrup, hvor B. S. Ingemann er født og opvokset.
– Vi er meget ydmyge omkring den store opbakning og har samlet alle de tilmeldte kirker på ingemannsdagen.dk, forklarer Mette Skjoldan og fortsætter:
– Egentlig giver vi dagen til kirkerne, så de selv står for indholdet. Hver kirker har mulighed for at lave lidt ekstra ud af det.
Derfor er det også forskelligt, hvad man kan opleve hos de deltagende kirker, hvor der for eksempel kan være kirkekaffe efter gudstjenesten, oplæg om Ingemann, ekstra sange og meget andet.

Eksplosiv vækst

Siden Ingemannsdagen så dagens lys i 2019, hvor seks kirker i Sorø Kommune deltog, er antallet af deltagende kirker eksploderet.
– I 2020 deltog ni kirker, i 2021 deltog alle kirker i Sorø Kommune samt en række andre danske kirker og i år er vi over 40 kirker. Det er fantastisk med den store opbakning og viser, at Ingemann stadig er aktuel og elsket, jubler Mette Skjoldan.

Ingemannsdagen

Se mere på ingemannsdagen.dk

Kontaktoplysninger

For yderligere informationer og kommentarer 

Mette Skjoldan
Formand for foreningen 1684-1862
Tlf. 53 31 33 11 eller kontakt@1684-1862.dk

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet