Saftig frugt, sprøde grøntsager, læskende drikkevarer og kød fra velfærdsdyr – Sjællands Spisekammer bugner af smagsoplevelser fra øverste hylde.
– Smag Lokalt-madfestival sætter fokus på alle de herlige egnsunikke produkter, vi har i Destination Sjælland. Det vi kalder Sjællands Spisekammer, forklarer Morten Jensen, der er direktør i Destination Sjælland, og fortsætter:
– Vi vil gerne bringe gæster, producenter og spisesteder tættere på hinanden, derfor skal Smag Lokalt-menuerne indeholde minimum fem egnsunikke produkter.
I løbet af festivaldagene kan gæsterne blandt andet sætte tænderne i grønkål fra Den Gamle Gård, kikærter fra Kragerup Gods, Coppa fra Birthesminde og meget andet, mens de drikker øl fra To Øl eller vin fra Dyrehøj Vingaard.
Smag Lokalt-madfestival strækker sig fra fredag den 7. oktober frem til søndag den 16. oktober, hvor ni spisesteder i Destination Sjælland byder indenfor med specielle lokale kulinariske oplevelser på menukortet.
Blandt andet deltager Restaurant SuRi i Holbæk, Restaurant Næs på Røsnæs og Malsk Spisehus i Slagelse.
– Vi håber at se en masse gæster på spisestederne, så de kan opleve, hvad kokkene kan med vores områdes fantastiske lokale råvarer, fastslår direktøren.
Spisesteder frister med menuer på to eller seks retter, der er unikke for hvert spisested, ligesom tilkøb, vegetarmenuer og vinmenuer også er forskellige fra spisested til spisested.
– Det giver gæsterne mulighed for at opleve spisestedernes dna samtidig med, at de kan gå på opdagelse i Sjællands Spisekammer, slutter Morten Jensen.
Menuerne er på plads, de kan ses på smaglokalt.dk, hvor billetsalget til Smag Lokalt-madfestival også allerede er i fuld gang.
Se mere på smaglokalt.dk
For yderligere informationer og kommentarer kontakt:
Morten Jensen
Direktør i Destination Sjælland
Tlf. 61 27 60 97
Martin W. Crone Hansen
Kommunikationsansvarlig i Destination Sjælland
Tlf. 24 25 71 72
Trine Bruun
Projektleder i Destination Sjælland
Tlf. 30 20 15 11