Når vinmarkernes stokke springer ud, betyder det, at forårets varme har fået ordentligt fat.
Når vinmarkernes stokke springer ud, betyder det, at forårets varme har fået ordentligt fat.
– Vinstokkene er lige på nippet til at springe ud, men traditionen tro venter vi i spænding på meldingen om det første forårstegn, fortæller Morten Jensen, der er direktør i Destination Sjælland.
Naturen og vejret spiller en helt central rolle, når de internationalt præmierede vine skabes på vingårdene i Destination Sjælland.
– Vinbønderne kan noget helt specielt i samspil med den unikke natur på blandt andet, forklarer direktøren.
Arbejdet på vingårdene er ikke bare hobby eller ”for sjov”. Vinbønderne i Destination Sjælland er topprofessionelle landmænd, ligesom gårdene er velbesøgte attraktioner for områdets gæster.
For eksempel satte Danmarks største vingård – Dyrehøj Vingaard – sidste år besøgsrekord med 45.000 gæster, der kunne nyde godt af rundvisninger i vinmarken, besøg i vineriet, vinsmagning, cafe og gårdbutik.
I det hele taget tiltrækker de danske vingårde sig mere og mere opmærksomhed fra både ind- og udland.
Vingårde i Destination Sjælland:
Dyrehøj Vingaard
Startet i 2008
50.000 stokke
Barfod Vin
Startet i 2015
16.000 stokke
STUB Vingaard
Startet i 2017
5.500 stokke
Røsnæs Vingård
Startet i 1998
5.000 stokke
Tusen Vin (På Tuse Næs)
Startet i 2020
15.000 stokke
Vil I vide mere om vingårdene, dansk vin og finde ud af, hvor vinstokkene springer ud først? Kan I kontakte vingårdene direkte eller for yderligere informationer og kommentarer kontakte:
Morten Jensen
Direktør i Destination Sjælland
Tlf. 61 27 60 97 eller morten@desj.dk
Carl Trock
Formand for vinlauget på Røsnæs
Tlf. 20 12 66 92 eller carl@stubtrock.dk
Martin W. Crone Hansen
Kommunikationsansvarlig i Destination Sjælland
Tlf. 24 25 71 72 eller martin@desj.dk