På Tusen Vin er der rundvisning og smagning, inden La Finca Catering, Private Dining & Madværksted sørger for en gastronomisk oplevelse med rod i lokale råvarer.

Holbæk Fjord er noget helt specielt – historien, miljøerne og klimaet omkring fjorden kan noget helt særligt, som gæsterne kan opleve, når Kystliv Holbæk, Tusen Vin og La Finca byder på en unik oplevelse den 31. august og 1. september.
– Maden og vores dejlige cider og æblebrændevin, kommer gæsterne til at opleve ved langborde i vinmarken, hvis vejret tillader det. Er vejret ikke er med os, må vi ind på vores hyggelige vingård, konstaterer vinbonde Sofie Saerens og suppleres af kok Jens Søndergård fra La Finca:
– Lokale råvarer i sæson er ikke bare oppe i tiden men et helt naturligt omdrejningspunkt i vores madfilosofi. Vores nærmeste nabo er Lammefjorden, og vi dyrker selv flere af de råvarer, vi serverer til de to events med Tusen Vin og Kystliv, i vores køkkenhave, siger kok Jens Søndergård, der ejer og driver La Finca Catering, Private Dining & Madværksted sammen med sin kone Malena, og uddyber:
– I det hele taget prøver vi at gå så lokalt som muligt, når vi kan – ikke mindst derfor glæder vi os over samarbejdet fortæller Jens, der har en baggrund på alt fra Michelin-restauranter til Meyers kantiner.

Samarbejde på tværs af fjorden

De to særlige aftener er kommet i stand gennem samarbejde mellem de tre aktører og Destination Sjælland, der er destinationsselskab for Holbæk, Slagelse, Kalundborg og Sorø kommune.
– Et af vores fokuspunkter er udvikling og netværk blandt turismeaktørerne i Destination Sjælland, så vi i fællesskab kan sætte fokus på den natur, kultur og de lokale råvarer, som vi kan byde på og derved tiltrække endnu flere gæster, forklarer projektleder Trine Bruun.
Hos Kystliv Holbæk glæder leder Ture Møller sig over samarbejdet og de muligheder, det kaster af sig.
– Vi vil rigtig gerne lave den her slags samarbejder, hvor vi bruger den lokale maritime natur og kultur som en del af en gastrooplevelse. Vores kystnære natur byder på meget fine oplevelser – både ved og på fjorden. Det ønsker vi at dele med så mange som muligt, fortæller han og lover samtidig:
– Vi sejler i vores store og meget sikre motorjolle, så selv landkrabber kan trygt gå ombord på sejladsen over fjorden.

Billetsalget er i gang

Billetterne til de helt særlige aftener den 31. august og 1. september er allerede godt i gang.
De kan købes på tusenvin.billetexpressen.dk og giver adgang til en aften, hvor miljøet og klimaet omkring Holbæk Fjord bringes i spil. Klimaet er helt specielt og giver mulighed for dyrkning af vin og andre råvarer, mens Kystliv Holbæk udspringer af det maritime miljø omkring fjorden.
Efter langbordsmiddagen i vinmarken er det tilbage i båden.
– Med fyldte maver og forkælede sanser sejles der tilbage fra Tuse Næs til Holbæk Havn, slutter Jens Søndergård fra La Finca Catering, Private Dining & Madværksted.

Relevante links
Kontaktoplysninger

For yderligere informationer og kommentarer kontakt:

Ture Møller
Kystliv Holbæk
Tlf. 61 27 00 65

Sofie Saerens
Tusen Vin
Tlf. 93 88 40 92

Jens Søndergård
La Finca
Tlf. 52 66 70 76

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet