Selv om varme sommerdage med en kølig dansk mousserende vin i glasset virker lidt fjerne i en våd og kølig februar, så er der stadig travlhed på Dyrehøj Vingaard, hvor der i øjeblikket flaskes mousserende vine, mens den kommende sæson forberedes.
Søskendeparret Tom Christensen og Betina Newberry, ejere af Dyrehøj Vingaard, har dog for en stund forladt vineriet for at tage turen til Herning, hvor de på Ferie For Alle-messen netop har fået overrakt Havfrueprisen af foreningen Danske Rejsejournalister.

– En enig bestyrelse har besluttet, at Havfrueprisen 2022 går til Dyrehøj Vingaard – ikke bare fordi de er Danmarks største vingård, der har vundet et hav af internationale priser. Men i høj grad også fordi de er med til at markedsføre Danmark som et nyt, seriøst vinland, forklarer Hanne Høiberg, der er formand for Danske Rejsejournalister og fortsætter:
– Fordi de lægger vægt på at samarbejde med lokale aktører og dermed er et godt eksempel på, hvordan lokale initiativer kan skabe en positiv udvikling i landdistrikterne.

Vigtig anerkendelse

På Dyrehøj Vingaard er de vant til at modtage priser for deres vine, men Havfrueprisen er en velkommen anerkendelse af arbejdet i vinmarken, men lige så meget arbejdet med besøgende på vingården.
– Det er et dejligt klap på skulderen til Dyrehøj Vingaard, som vi sætter stor pris på, men det er lige så meget et skulderklap til resten af Røsnæs, de andre vingårde og de andre aktører, der også er en stor del af oplevelsen, fastslår Betina Newberry.
Dyrehøj Vingaard satte sidste år besøgsrekord med 45.000 gæster, der kunne nyde godt af rundvisninger i vinmarken, besøg i vineriet, vinsmagning, cafe og den velassorterede gårdbutik. I det hele taget tiltrækker de danske vingårde sig mere og mere opmærksomhed fra både ind- og udland.
– Danmark er et vinland. Og vingårdene på Røsnæs kan noget helt specielt i samspil med den unikke natur. Det er vi stolte af, fortælle Mie Danielsen, der er konstitueret direktør hos Destination Sjælland.

Er mere end vin

Selv om det naturligvis er vinproduktionen, der fylder mest på Dyrehøj Vingaard, så er produktbladet langt – det samme er listen af oplevelser, ligesom man har et tæt samarbejde med Kokkelandsholdet.
– Vi har åbent hele året, så vi arbejder selvfølgelig løbende på at skabe en levende attraktion for vores gæster, forklarer Betina Newberry.
Produktlisten tæller blandt andet hvidvin, mousserende vin, gin, hedevin og en stribe forskellige spiritus, mens eventlisten byder på Røsnæs Vinfestival, sort sild, rundvisninger, lanceringsmiddage, julemarked og meget andet.

Relevante links
Kontaktoplysninger

For yderligere informationer og kommentarer kontakt:

Betina Newberry, vinbonde, Dyrehøj Vingaard, tlf. 50 82 37 13

Mie Danielsen, konstitueret direktør, Destination Sjælland, tlf. 24 25 59 16

Hanne Høiberg, formand, Danske Rejsejournalister, tlf. 40 40 05 18

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet