Lørdag den 2. juli 2022 kører Tour de France-feltet ud på 2. etape, der strækker sig 199 kilometer fra Roskilde og Lejre over Odsherred, Holbæk, Kalundborg og Slagelse til Nyborg. Men allerede forleden tyvstartede Destination Sjælland, da man inviterede etape-kommunerne samt andre relevante interessenter på bustur.

– Vi kørte hele ruten fra Roskilde til Storebæltsbroens landfæste. På den måde kunne deltagerne se ruten og få en fornemmelse af, hvad der venter rytterne og ikke mindst tv-seerne, når det for alvor går løs, forklarer Jens Müller, der er direktør i Destination Sjælland.

Skal inspirere hinanden

Med på turen var deltagere fra lokalråd, erhvervsforeninger, turismeorganisationer samt kommunale repræsentanter fra Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse.
Undervejs fortalte deltagerne om hvilke tanker og aktiviteter, der er gjort forud for besøget af verdens største cykelløb i 2022, ligesom de præsenterede kommunernes herligheder langs ruten.
– Oplæggene og snakken undervejs på busturen skal give inspiration og sætte gang i kreativiteten hos deltagerne, så vi får et brag af en Tour de France-fest langs ruten, fortæller direktøren.
Der blev snakket fanzoner, installationer langs ruten og meget andet, der kan underholde både cykelnørderne og familierne, som måske ikke er lige så interesserede i Tadaj Pogacar, Wout Van Aert, Mads Pedersen og resten af de prominente navne i feltet.

Vingård og workshop

På busturen deltog også repræsentanter fra Grand Départ København, der står for hele Tour de France-besøget i Danmark.
Ligesom de andre deltager på turen kunne de nyde smukke etape-kommuner i højt solskin, hvor der blandt andet var stop i den gamle færgehavn i Korsør, ved Munkholmbroen og ikke mindst på Vejrhøj Vingård, hvor ejerne Niels og Nina Fink gav en lille rundvisning.
– Ikke bare vingården men mange steder på ruten tog virkelig fusen på deltagerne, der flere gerne konstaterede, at områderne virkelig var smukke, overraskende og havde meget at byde på, konstaterer Jens Müller og fortsætter:
– Næste skridt i forberedelserne bliver blandt andet en workshop, hvor Grand Départ København deltager for at give inspiration til landart og installationer langs ruten, der kan være med til at tiltrække opmærksomhed fra medier og tv-seere.

Kontaktoplysninger

For yderligere informationer og kommentarer kontakt direktør i Destination Sjælland Jens Müller på tlf. 28 19 90 11 eller jens@desj.dk

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet