I midten af 1960erne var Kalundborg vidne til et sandt erhvervseventyr, da Arne Bybjerg åbnede sin Carmen Curlers-fabrik på Hareskovvej i Kalundborg.

Mens DR allerede har taget hul på fortællingen om Carmen Curlers med sin dramaserie, der havde premiere i 2022, så fortæller Museum Vestsjælland den ægte historie i udstillingen ”carmen curlers – iscenesat”.

Fortællingen er meget mere end et banebrydende hårprodukt. Det er også historien om kvindernes indtog på arbejdsmarkedet, ligestilling, firmasport og fagforeningsliv.

Gennem andre øjne

Udstillingen på Kalundborg Museum tager jer gennem flere verdener.
Omgivet af effekter og rekvisitter fra 1960- og 1970erne kan I opleve historien om Carmens Curlers gennem fabriksmedarbejderen, produktionslederen, tillidskvinden og sælgeren.
I får et unikt indblik i tiden, hvor Arne Bybjerg og hans kompagnon Willy Beckmann overtog skønhedsverdenen med et unikt produkt. Makkerparret var mestrer i at iscenesætte sig selv og produktet med fængende reklamer, en gyldne Rolls Royce og skræddersyede kitler.

Med egne ord

Gennem hele udstillingen møder I ansatte og andre, der har været tæt på erhvervseventyret, som fortæller om oplevelserne og livet dengang.
Med hovedtelefonerne på kan I komme tilbage i tiden, mens I besøger husmoderen, Bybjergs kontor, fabrikken og en carmensalon i New York.
Ligesom tv-serien på DR1 kan udstillingen på Kalundborg Museum opleves de kommende år – og måske kommer der nye effekter til undervejs, når museumsgæsterne finder spændende Carmen-ting i gemmerne.

Relevante links

Besøg udstillingen ”carmen curlers – iscenesat” på Kalundborg Museum og find flere kulturoplevelser hos Destination Sjælland.

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet