Hvad sker der i efterårsferien?

Få det store overblik her

Træernes blade skifter den grønne farve ud med varme orange og brune nuancer, brændeovnen knitrer, dagene bliver kortere, og Rute 42 frister med familieoplevelser i efterårsferien. 

Her får I røde kinder, trætte ben og hovedet fyldt med indtryk og oplevelser, der kan fordøjes, mens I nyder den varme kakao og spiller familiens yndlings-spil. 

Rute 1 – Ø-gus, fladfisk og kild-i-maven 

Ø-gus

På den korte sejltur til Orø kommer I ned i gear, inden Orø Strandcamping byder velkommen til en helt speciel campingplads med fjordudsigt, afslappet stemning og gode overnatningsmuligheder.  

Her kan familiens mindste komme i børnesauna og nyde gus for de mindste.  

I efterårsferien kan I også sætte jer til rette ved bålet, hvor I kan bage snobrød eller riste skumfiduser, ligesom I kan klippe og klistre, når der er krea-time.  

Fladfisk

Bladene skifter farve, dagene bliver kortere, og vandtemperaturen falder.
Efteråret er oplagt til en fisketur med hele familien.
 

På Kalundborg Havn og på Reersø står Fishing Zealand klar til at hjælpe jer i gang med fiskeriet. Her kan I få gode råd og låne grej, så I kan prøve at fange fladfisk og andre spændende fisk. 

Der er streetfishing på Kalundborg Havn tirsdag den 18. oktober fra kl. 11, mens der er fladfisketur på Reersø lørdag den 22. oktober kl. 9.  

Kild-i-maven

Der er garanti for hyggelig gods-uhygge og kild-i-maven, når I besøger Kragerup Gods i efterårsferien, hvor der både er halloween, By Night og sjove aktiviteter. 

Hop løs i Go Bounce, prøv kræfter med højderne i Go High eller find ud af, hvem der er familie-mester i fodboldgolf. 

Aktivitetsparken på Kragerup Gods byder på mange festlige timer i familiens skød med noget for enhver smag. 

Rute 2 – Kartoffelferie med hyggelig uhygge og alpaka

Kartoffelferie

Det kan godt være, at familierne på landet ikke længere bruger efterårsferien på at tage kartofler op, men på Oplevelsescenter Nyvang er det alligevel kartoflen, der er i fokus i efterårsferien. 

Hvem kan skrælle den længste kartoffelskræl? Kan du vinde kartoffelquizzen? Hele ferien er der lege, quizzer og smagsoplevelser, når I går på opdagelse i kartoflens spændende historie. 

Alpaca Park

Hos Alpati Alpacapark kan I komme helt tæt på de charmerende og sjove alpakaer, som I kan hænge ud med eller gå en tur med i skoven. 

Kan I slet ikke få nok af Dolly, Mowgli, Povlsen, Holm og alle deres venner, så er det også muligt at overnatte i Alpacacamp. 

Både besøg, gåture og overnatning skal forudbestilles hos Alpati Alpacacamp.  

Hyggelig uhygge

Kæmpe edderkopper, skeletter og hekse – Birkegårdens Haver er pyntet hyggeligt uhyggeligt op hele efterårsferien, hvor store og små kan nyde havernes forskellighed, når mere end 150 store kreative græskarfigurer lyser op. 

Spøgelseslabyrinten er åben i Tumlegården, ligesom I kan komme på skattejagt, få ansigtsmaling eller prøve kræfter med æsel-ridning og ATV-kørsel. 

Rute 3 – Spøgelsesbyvandring, græskar og vilde vikinger 

Spøgelsesbyvandring

Museum Vestsjællands mange museer byder indenfor og udenfor til sjove oplevelser og spændende aktiviteter, hvor hele familien kan være med. 

På Kalundborg Museum kan I besøge Carmen Curlers-hårsalonen og laver jeres egen papirparyk, mens Holbæk Museum inviterer på spøgelsesbyvandring, og der er arkæologi i børnehøjde på Slagelse Museum. 

Hele efterårsferien er fyldt med lærerige museumsoplevelser, hvor familiens yngste er i fokus.  

Græskar

I hele efterårsferien omdannes den lille hyggelige havneby Skælskør til centrum for Danmarks største græskarfestival. 

Her kan I lave bålsnacks, slå jer løs i græskarlaboratoriet og boltre jer i græskarland.  

Hele ugen er der guidet veteranbustur til Thorsbjerggaard, som er Danmarks største græskarproducent, workshops og værksteder for store og små. 

Oplev græskarrets mange muligheder og facetter, mens I hygger jer i familiens skød.  

Vilde vikinger

Vikingeborgen Trelleborg er Fenrisulven løs, hvor I kan opleve vikingerne, når de er værst. Og det er ikke kønt – faktisk er den en grim historie. 

Efterårsferien byder på krigerkampe, historiefortælling og rundvisning. Der er masser af liv på Harald Blåtands gamle borg, hvor både store og små kan være med.  

Rute 4 – Galaksejagt, bålhygge og græskarskæring

Galaksejagt

Mens astronaut Andreas Mogensen har travlt på den internationale rumstation, ISS, sørger Observatoriet for en spændende efterårsferie, hvor dagene blandt andet byder på kometshow og stensavning.

Om dagen kan I også opleve det enorme Discovery-teleskop, mens aftenernes galaksejagter zoomer ind på himmelrummet med gaskæmper og stjernefabrikker.

I Naturpark Åmosen tændes bålet, så I kan lave snobrød, hygge og høre eventyrlige historier ved Skarresø. I ferien åbnes efterårsværkstedet ligeledes i Drivsåtskoven, hvor I kan se nærmere på fuglenes anatomi, når en and eller fasan åbnes og nærstuderes. Værkstedet byder også på mulighed for at lave græskar-lygter og kastanjedyr.

Ved Tissø Vikingecenter Fugledegård har vikingerne slået sig ned med forskellige aktiviteter.

Hvordan lyder naturen? Det kan I finde ud af, når I besøger Sorø Kunstmuseum og laver jeres eget hørerør af pap, der efterfølgende skal pyntes med flotte farver og mønstre.

Museet byder også udenfor på Den Grønne Scene, hvor I kan gøre klar til Halloween og lave jeres egen skræmmende, skøre eller kunstneriske græskarlygte, mens skuespiller Henrik Jandorf læser gyserhistorier højt.

Hvor skal I sove i nat?

Når I er færdige med at lege og opleve en sjov efterårsferie, er det vigtigt at finde det bedste sted at putte sig. Her er tre forslag til overnatningsmuligheder i efterårsferien.
I kan finde endnu flere muligheder her

HOLD DIG OPDATERET MED VORES NYHEDSBREV
Dette felt er påkrævet