fbpx

Fugledegård i Naturpark Åmosen

Fugledegård ligger lige ned til Tissø i Naturpark Åmosen. I hovedbygningen er der en udstilling om Vikingerne ved Tissø, en hyggelig butik og café.

Midt i danmarks første naturpark Naturpark Åmosen, ligger Vikingecenter Fugledegård i naturskønne omgivelser på bredden af Tissø.

Havørnene patruljerer på himlen, sjældne vadefugle mæsker sig i vandkanten, mens der intet andet sted i Europa findes så varieret og velbevaret kulturarv fra jægerstenalder til og med slutningen af vikingetiden.

Her kan I låne kikkert og andet grej til at opleve den unikke natur i området. Et mindre brosystem leder til bredden af Tissø, hvor I kan sætte tænderne i den medbragte madpakke i et fugleskjul og komme helt tæt på Tissøs imponerendefugle- og dyreliv.

Smuk natur helt tæt på.

Naturpark Åmosen strækker sig fra Storebælt og 45 kilometer ind i landskabet med langstrakte ådale, store søer og moseområder. Området byder på unik natur samt sjældne dyr og planter, der kan opleves på både vandre-og cykelruter i det særlige landskab.
Naturen kan også nydes i uforstyrrede shelters fordelt rundt i Naturpark Åmosen, hvor I kan bage snobrød eller pandekager over bål.

Vild historie: 1,8 kilo rent guld

På og omkring Vikingecenter Fugledegård bliver I suget tilbage i historien med rekonstruktionen af Tissøringen – et af nordens største enkeltstående guldfund fra oldtiden – som kronen på værket i den spændende indendørs udstilling, hvor I også finder den lille café og butik. Her kan I nyde en kop kaffe eller købe en is.

Lige udenfor døren kan I bevæge jer rundt i et helt unikt kulturrigt landskab, hvor der er fundet spor efter en imponerende kongsgård, et kulthus og store værkstedsområder, der vidner om vikingernes kult og ofringer.

Du kan på deres facebook-side eller hjemmeside, se hvornår der er åbent og forskellige aktiviteter afholdes.

Fugledegård i Naturpark Åmosen

Fugledegård ligger lige ned til Tissø i Naturpark Åmosen. I hovedbygningen er der en udstilling om Vikingerne ved Tissø, en hyggelig butik og café.

Fugledegård Vikingecenter

4480 Store Fuglede

2325 9282

info@naturparkaamosen.dk

naturparkaamosen.dk/

Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev