fbpx

UNESCO Global Geopark Odsherred

Under navnet Geopark Odsherred er Odsherred i det nordvestlige Sjælland som det første danske område nogensinde blevet optaget som medlem af det verdensomspændende Global Geoparks Network, som støttes af UNESCO.

Hold ferie omgivet af et smukt, varieret og helt unikt istidslandskab, hvis geologiske forhold muliggør et væld af spændende smagsoplevelser, kunstindtryk, naturåbenbaringer samt et væld af sjove aktiviteter.
Altsammen i et område, som emmer af historiens vingesus.
Læs alt om Geopark Odsherred på www.geoparkodsherred.dk

Geopark Festival
Fejring af landskabets enorme betydning
Geopark Festival fejrer landskabet og den geologi, kulturhistorie, kunst og fødevareproduktion, der er hele årsagen til, at Odsherred er Danmarks første og hidtil eneste globale UNESCO Global Geopark.
Læs mere om Geopark Festival her

Med et væld af events – heriblandt flere, som er særligt egnede for børnefamilier – er der aldrig langt til et spændende arrangement, ligegyldigt hvor du befinder dig i Odsherred under festivalen.
Læs alt om Geopark Festival på www.geoparkodsherred.dk

Mad- og høstfestival: Odsherred Grand Cru
Odsherred byder på råvareproduktion i verdensklasse.

Kom og vær med i festlighederne, når UNESCO Global Geopark Odsherred inviterer til en efterårsferie fyldt med fantastiske smags- og madoplevelser. Ugen byder blandt andet på høstmarkeder – og middage, restauranter der tryller med vinderne af årets Grand Cru-kartoffel og-gulerod, åbne gårdbutikker og vingårde. Du kan også besøge en ung landmand og møde hans anguskvæg, blive klogere på livet under havets overflade eller høste på Geoparkens Besøgsmark.

En række af Odsherreds restauranter og spisesteder byder på smagfulde retter, hvor de nykårede Grand Cru-kartofler og -gulerødder indgår. Se de mange lækre menuer i programmet – og husk at bestille bord i god tid.

Følg med på www.geoparkodsherred.dk eller på find begivenheden på Facebook.

Geopark Bjerg Grand Prix
Professionelt afviklet motionscykelløb gennem det dramatiske og smukke istidslandskab i UNESCO Global Geopark Odsherred. Området rummer som et af de få steder i Danmark bakker med højdemeter af betydelig kaliber.

Geopark Bjerg Grand Prix følger en ca. 37 km lang rundstrækning med start og mål i Høve, hvor der er diplom til alle ryttere, som gennemfører løbet.

Følg med på www.geoparkodsherred.dk 

UNESCO Global Geopark Odsherred

Under navnet Geopark Odsherred er Odsherred i det nordvestlige Sjælland som det første danske område nogensinde blevet optaget som medlem af det verdensomspændende Global Geoparks Network, som støttes af UNESCO.

Geopark Odsherred

4500 Nykøbing Sjælland

58 58 80 67

helle@geoparkodsherred.dk

geoparkodsherred.dk/

Geopark Bjerg Grand Prix

Følger en ca. 37 km lang rundstrækning med start og mål i Høve, hvor der er diplom til alle ryttere, som gennemfører løbet.

Rejs i tiden med vores app

Vejrhøj, Geopark Odsherreds højeste punkt, er et såkaldt hotspot i app’en, hvor udsigten fra højen er rekonstrueret i 3D i fire meget forskellige tidsnedslag gennem 25.000 år.

Mad- og høstfestival: Odsherred Grand Cru

Kom og vær med i festlighederne, når UNESCO Global Geopark Odsherred inviterer til en efterårsferie fyldt med fantastiske smags- og madoplevelser.

Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev