fbpx

Guldagergaard

Guldagergaard er et ud af otte keramiske centrer i verden, hvor internationale kunstnere søger om arbejdsophold.

Guldaldergaard er det ene ud af otte keramiske centre i hele verden, hvor danske og internationale keramikere ansøger om arbejdsophold. Her kan man udveksle viden og erfaring inden for det keramiske område og indgå i inspirerende samarbejder med andre i et internationalt miljø med professionel support og dialog.

Guldagergaard har Nordens største samling af moderne keramiske faciliteter. Værkstederne er nyrenoverede, og ovngården er unik med den største samling af forskellige ovne i Nordeuropa. Guldagergaard har den største studiekollektion i hele Nordeuropa til inspiration og research.

På Guldagergaard mødes videnskabelig forskning, kunstnerisk udvikling og den professionelle praksis, der er med til at bane vejen for nye opdagelser, opfindelser og nye måder at skabe på. Både om man vil lave forskning i verdensklasse, eller om man vil skabe banebrydende kunstnerisk formgivning og udvikle en ny form for eksperimentel forståelse.

I Guldagergaards smukke udstillingsbygning, Galleri Æblehuset, indbydes der hyppigt til inspirerende udstillinger, hvor der kan opleves keramik af både nationale og internationale keramiske kunstnere. Guldagergaard er placeret midt i en offentlig, keramisk skulpturpark, hvor en masse spændende skulpturer kan opleves. Keramikere fra bl.a. Danmark, Australien, Mexico, UK, Kina, Sverige, Estland og USA har kreeret imponerende skulpturer i den flotte park.

Guidet rundvisning
Rundvisningen tager ca. 1,5-2 timer og inkluderer guidet rundvisning i Galleri Æblehuset og Skulpturparken. Under rundvisningen bliver der fortalt om Guldagergaard og om de mange imponerende værker, der står i skulpturparken. Rundvisningen slutter af med en kop kaffe, der er inklusiv i prisen.

Book rundvisning på: ceramic@ceramic.dk  – eller læs mere hér

Guldagergaard Park
Guldagergaard har gennem historien været en vigtig frugtplantage i denne del af Danmark, og den tidligere ejer havde også en stor interesse i sjældne planter og træer. Han grundlagde derfor parken i starten af 1910’erne, og haven ser stadig ud, som den har gjort i årtier, bortset fra, at der nu er en masse spændende skulpturer at opdage.

Omkring 14 forskellige værker er præsenteret under åben himmel i den smukke skulpturpark, der omgiver centret. Da Guldagergaards studiesamling begyndte at vokse, virkede det som et naturligt næste skridt at lade samlingen gro ud i de smukke, grønne omgivelser.

Ved at gøre det, kunne Guldagergaard på den ene side glæde de besøgende gæster med smukke keramiske skulpturer af international anerkendte kunstnere, og på den anden side skabe en attraktiv og global scene, hvor kunstnere fra alle verdenshjørner har mulighed for at fremstille deres værker i et stort, åbent rum og blive en del af det eventyrland, der omgiver centeret.

Guldagergaard søger fortløbende fondsmidler til at udvikle skulpturparken med nye værker. Se mere om parken hér

Claytopia 
Keramisk sommer i en af danmarks smukkeste skulpturparker
Læs mere om Claytopia hér

Guldagergaard

Guldagergaard er et ud af otte keramiske centrer i verden, hvor internationale kunstnere søger om arbejdsophold.

Heilmannsvej 31A

4230 Skælskør

+45 58 19 00 16

ceramic@ceramic.dk

ceramic.dk

Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev