Restauranter og cafeer
Der bliver plukket urter i skoven, fanget fisk ved kysterne og hentet egnsunikke produkter hos de lokale producenter, når spisestederne skal trylle i køkkenet.
Her laves maden fra bunden – og det kan smages.
Der bliver plukket urter i skoven og langs stranden, fanget fisk ved kysterne og hentet egnsunikke produkter hos de lokale producenter, når spisestederne skal trylle i køkkenet.
Trivsel, omtanke og kvalitet kan smages. Glæd jer til at møde producenterne i Destination Sjælland og til nyde deres fantastiske egnsunikke produkter.
Der bliver plukket urter i skoven og langs stranden, fanget fisk ved kysterne og hentet egnsunikke produkter hos de lokale producenter, når spisestederne skal trylle i køkkenet.
Efter en tur rundt til gårdbutikkerne er I mere end klar til at trylle ved gryderne. Se hvor I kan forsyne jer med egnsunikke produkter her.
På vingårdene står vinbønderne klar til at tage jer med på rundvisning i marken og vineriet, hvor I kan høre mere om produktionen af primært rosé, mousserende og hvidvine.
Der bliver plukket urter i skoven og langs stranden, fanget fisk ved kysterne og hentet egnsunikke produkter hos de lokale producenter, når spisestederne skal trylle i køkkenet.
Destination Sjælland har nærmest sit eget vindistrikt, hvor I inden for få kilometer kan besøge vingårdene på Røsnæs, der producerer fantastiske præmierede vine.
De sjællandske vingårde har specialiseret sig i hvidvin, rosévin og mousserende vine, ligesom vinbonden står klar til at give en rundvisning, der naturligvis kan afsluttes med hyggelig vinsmagning.
Det er dog ikke kun vin, der produceres i Destination Sjælland. Flere steder har man også specialiseret sig i at lave gin, hedevine, møjd og anden spiritus.
Skal der gang i grillen eller køkkenet, kan I hente frisk fisk på kajkanten i de livlige havne i Bisserup og på Reersø, mens Omø er med helt fremme, når det gælder tang-produkter, der kan bruges som krydderi i de kulinariske udfoldelser eller som en lille anderledes snack.
Når I sætter jer til bords hos spisestederne, får I en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Hvor det gode værtskab og service i fokus på de lokale restauranter.
De mange spisesteder ligger spredt i hele Destination Sjælland med cafeerne som skønne oaser i købstæderne, hyggelige perler i skoven, unikke åndehuller ved kysten eller i symbiose med landmandslivet på landet.
Hvert forår og efterår kan I gå på opdagelse blandt spisesteder, producenter og egnsunikke produkter, når der inviteres til madfestivalen Smag Lokalt. Her mødes spisestederne og producenterne, så I som gæster på en lang række lokale spisesteder får mulighed for at smage de mange forskellige og kreative fortolkninger af lokale råvarer – som gæst kan du forvente en spiseoplevelse ud over det sædvanlige.
Velbekomme og Smag Lokalt!