Her får I vidunderlig gastronomi og lokale smagsoplevelser, hvor spisestederne ligger som hyggelige perler i skoven, unikke åndehuller ved kysten eller i symbiose med landmandslivet på landet, mens cafeerne fungerer som skønne oaser, når der shoppes i købstæderne.
Spisestederne har rødder i fortiden og det danske køkken, som tilsættes nytænkning, når der arbejdes med egnsunikke produkter. Hvert år i uge 41 og 42 kan I gå på opdagelse i de sjællandske egnsunikke produkter og spisesteder, når madfestivalerne Smag Lokalt og Grand Cru afvikles i samarbejde med dygtige lokale aktører, spisesteder og producenter.
De kulinariske udfoldelser akkompagneres flere steder af sublime lokale vine. Både på Røsnæs, Sjællands Odde og flere andre steder i Destination Sjælland står de smukke lange rækker af vinstokke på sydvendte skråninger og slikker sol.
Rankerne sørger hvert år for druer til områdets vinbønder, der i flere omgange er præmieret i både ind- og udland for deres vine.
De lokale druer og dråber flyder på flere spisesteder og bliver prikken over i’et, når I sætter tænderne i herlighederne fra Destination Sjælland.