fbpx

Spisesteder og caféer

Der bliver plukket urter i skoven, fanget fisk ved kysterne og hentet egnsunikke produkter hos de lokale producenter, når spisestederne skal trylle i køkkenet. 


På en bund af lokale råvarer skaber spisestedernes kokke de smagfulde retter og den ærlige mad, der i årtier har kendetegnet Destination Sjælland. 

Velbekomme og Smag Lokalt! 

Røgeri med udsigt

På Fiskerøgeriet Sjællands Odde bliver alle typer fisk røget i gammeldags ovne med elletræ og bøgesavsmuld.

Læs mere
Restaurant Næs

Anmelderroste Naes er optaget i både White Guide og Den Danske Spiseguide, der lister Danmarks bedste restauranter

Læs mere
Restaurant Blixen på Kragerup Gods

Restaurant Blixen ligger i den smukke kælder i hovedbygningens midterfløj

Læs mere
Restaurant Soraris v/ Comwell Sorø

Solaris er indrettet i bistro-stil med en rå og afslappet atmosfære og udsigt over vinmarker og sø

Læs mere

Her laves maden fra bunden – og det kan smages. Flere steder kan I komme helt tæt på, mens I venter på maden, men der er også mulighed for at komme med ud og samle urter til aftenens menu.

Michelinstjernen funkler over Dragsholm Slot og er kronen på værket, men i hele Destination Sjælland venter store madoplevelser fra et område, der med Lammefjorden i spidsen i en årrække har været og fortsat er kendt som Danmarks kulinariske skattekammer.

Her får I vidunderlig gastronomi og lokale smagsoplevelser, hvor spisestederne ligger som hyggelige perler i skoven, unikke åndehuller ved kysten eller i symbiose med landmandslivet på landet, mens cafeerne fungerer som skønne oaser, når der shoppes i købstæderne.  

Spisestederne har rødder i fortiden og det danske køkken, som tilsættes nytænkning, når der arbejdes med egnsunikke produkter. Hvert år i uge 41 og 42 kan I gå på opdagelse i de sjællandske egnsunikke produkter og spisesteder, når madfestivalerne Smag Lokalt og Grand Cru afvikles i samarbejde med dygtige lokale aktører, spisesteder og producenter.  

De kulinariske udfoldelser akkompagneres flere steder af sublime lokale vine. Både på Røsnæs, Sjællands Odde og flere andre steder i Destination Sjælland står de smukke lange rækker af vinstokke på sydvendte skråninger og slikker sol. 

Rankerne sørger hvert år for druer til områdets vinbønder, der i flere omgange er præmieret i både ind- og udland for deres vine. 

De lokale druer og dråber flyder på flere spisesteder og bliver prikken over i’et, når I sætter tænderne i herlighederne fra Destination Sjælland.  

Strids Mølle

En perle i skoven ved Kattrup Gods

Læs mere

Dragsholm Slot

Midt i den naturskønne UNESCO Global Geopark Odsherred mødes fortid, nutid og fremtid på det 800-årige Dragsholm Slot. Alt sammen i et harmonisk samspil mellem historie, terroir og gastronomi.

Læs mere …

Restaurant Grand Park

Restaurant Grand Park på Comwell Korsør frister med rustik mad baseret på egnsunikke produkter. Restauranten er kendt for dens mange signaturretter, der er tilpasset årstiden.

Læs mere …

Restaurant Blixen

Restaurant Blixen ligger i den smukke kælder i hovedbygningens midterfløj på Kragerup Gods. Her kan i nyde lækre frokoster og skønne middage i hyggelige omgivelser.

Læs mere …

Restaurant Solaris

Sæt dig godt til rette i Comwell Sorøs smukke Restaurant Solaris opkaldt efter den drue, vi dyrker på vinmarken lige udenfor.

Læs mere …

Jyderup Præstegård

I den ene længe af den firelængede Præstegård finder man den hyggelige café.
Her kan man nyde en lækker Brunch-tallerken med øko-pølser, æg og bacon, nybagt brød og god kaffe fra Costa Kalundborg.

Læs mere …

Restaurant Herthadalen

For enden af Nordeuropas længste allé, som er en del af Ledreborg Gods, ligger Herthadalen smukt gemt i skoven i Sjællands første Nationalpark – Skjoldungernes land. Vores lokaler er alle indrettet med nordisk æstetik for øje, med plads til alt fra 2 – 200 personer, og er en perfekt ramme til

Læs mere …

Restaurant ParnasHuset

Parnas Natur & Aktivitetsparks restaurant ligger afsides fra vejen, så I kan trygt lade de små løbe og lege selv i hulebyen eller ved parnasdyrene.

Læs mere …

Café Dyrehøj

I Café Dyrehøj kan I nyde en lækker frokostmenu. Menuen er for alle aldre og der er god plads til, at børnene kan lege på plænen ved siden af caféen.

Læs mere …

Madhus Bælt’stedet

Storebælt Camping & Feriecenters madhus er velbesøgt af både campinggæster og folk fra store dele af Vestsjælland.

Læs mere …

Restaurant Næs

Badehotelsidyl i første række til vandet – Restaurant Næs serverer store smagsoplevelser med udsigt over Kalundborg Fjord.

Læs mere …

Sorø Kunstmuseums café

Caféen byder på et enkelt menukort med lette frokostretter. Blandt andet den meget populære vælg-selv-tapas.

Læs mere …

Bromølle Kro

I centrum af den sjællandske vestkyst ligger Danmarks ældste kro Bromølle Kro.
Kroen ligger i Naturpark Åmosen og er omgivet af skov og med mange muligheder for oplevelser , busudflugter og golfture.

Læs mere …

Rørvig Fisk og Røgeri

På den skønne Rørvig Havn kan I hoppe ombord i den lækre fisk- og skaldyrsbuffet, tage springet ind i Fiskebistroen og dykke ned i fiskeforretningen.

Læs mere …

Bistro Bispegården

Dyk ned i historien og nyd et dejligt måltid mad, omgivet af Danmarks mest velbevarede middelalderhuse. Vores mad er tilberedt af gedigne og fortrinsvis lokale råvarer samt urter fra egen urtehave.
Bistro Bispegården er beliggende i højbyen i Kalundborg.

Læs mere …

Strids Mølle

Strids Mølle er en gammel vandmølle, som er sat i stand og er nu både mølleri, bageri, gårdbutik og traktørsted, som om sommeren også har udendørsservering.
Her kan du finde en rolig plet og nyde dejlig mad, egne producerede lækkerier fra bageriet og gårdbutikken.

Læs mere …

Roots4

Restaurant Roots4 er ligger i en sidegade centralt i Slagelse Midt By, med udsigt til vores smukke Sankt Mikkels kirke.
Vi har passion for mad og vin og går op i god kvalitet og lokale råvare. Alt mad laves fra bunden.

Læs mere …

Det Vilde Køkken

I Det Vilde Køkken får du mad af årstiden lokale råvarer tilført smag og finesse af vilde urter, bær m.m.
Åbent aften torsdag til lørdag samt søndagsbrunch. Café Gletsjerporten med udstilling om Geopark Odsherred er åben for besøg og lettere bespisning tirsdag til lørdag.

Læs mere …

Restaurant Madkunsten

Restaurant Madkunsten er en Bistro, som har rødder i det franske og Italienske køkken.
Vi producerer af friske råvarer efter årstider og sæsoner. Vi tror på godt håndværk, gode råvarer, bæredygtighed så frem det er muligt, økologi og masser af kærlighed til produkterne vi laver.

Læs mere …

Fiskerøgeriet Sjællands Odde

Smukt beliggende højt over byen og med en fantastisk udsigt over vandet finder du denne arkitektoniske perle tegnet af den verdensberømte, danske arkitekt Arne Jacobsen. På Fiskerøgeriet Sjællands Odde bliver alle typer fisk røget i gammeldags ovne med elletræ og bøgesavsmuld.

Læs mere …

ZBCs Kokke- og Tjenerskole i Slagelse

ZBCs Kokke- og Tjenerskole i Slagelse har en lang tradition for at uddanne de dygtigste talenter indenfor kokke- og tjenerfaget. Skolen er certificeret Unesco verdensmålsskole og FNs verdensmål er en naturlig del af undervisningen.

Læs mere …

Restaurant Perlen Rørvig

Ganske tæt på Rørvig havn ligger Restaurant Rørvig Perlen.

Læs mere …

Cafe Nykøbing

Midt i købstaden Nykøbing Sj. ligger den hyggelige Café & Restaurant på gågaden. Om sommeren kan man sidde og nyde gågadens hyggelige atmosfære mens man nyder de lækre retter eller får slukket tørsten.

Læs mere …

Højby Kro

Stor kærlighed til mad og gæster. Odsherreds lille oase byder på ægte krocharme og autentisk atmosfære året rundt.

Læs mere …

Cafe Noova

Charmerende spisested på kajen i hjertet af Havnebyen på Sjællands Odde. Cafe Noova serverer lækre a’la carte-menuer, brunch og take-away-mad, som kan indtages lige ud til havet og havneindsejlingen.

Læs mere …

Rørvig Kro

Rørvig Kro oser af hygge og en tryg atmosfære. Maden, der også leveres ud af huset, er i højsædet med plads til kreativitet og vi prioriterer en afslappet og god betjening højt.

Læs mere …

Café Rørvig Dessert

Vi laver alt fra bunden og da mange af vores opskrifter er fra vores forældre eller bedsteforældre, tilbereder vi på samme måde som de i sin tid gjorde.

Læs mere …

Lyngkroen

Sætter du pris på et lækkert måltid i en klassisk og elegant restaurant med en særegen stemning og atmosfære, er du altid velkommen til at besøge os i Nykøbing Sjælland nær Holbæk og Rørvig.

Læs mere …

Odden fisk

Ude på Sjællands Odde havn ligger vores hyggelige fiskeforretning, der byder på et stort udvalg af friske fisk, røgvarer og lækre fiske- og skaldyrssalater.

Læs mere …

Lokalkompagniet

Velkommen til Lokalkompagniet. Café og butik i hjertet af Odsherred. Her byder vi dig indenfor i vores hyggelige café til en god lokal frokost eller en kop friskbrygget kaffe og kage.

Læs mere …

Fiskerøgeriet Sjællands Odde

Smukt beliggende højt over byen og med en fantastisk udsigt over vandet finder du denne arkitektoniske perle tegnet af den verdensberømte, danske arkitekt Arne Jacobsen.

Læs mere …

Elmely Kro

Vores personale er udvalgt efter deres dejlige humør og smil på læben og vi lægger stor ære i at jeres besøg skal være en oplevelse hver gang.

Læs mere …

Café Forsinket

Menuen byder også på lækker mad af god kvalitet og til gode priser – der alt sammen er humoristisk beskrevet på menukortene.

Læs mere …

Restaurant SuRi

Restaurant SuRis køkken er baseret på lokale og lækre råvarer i sæson fra egnens mange dedikerede leverandører, og husets integrerede fiskeforretning, tilberedt på Molteni komfuret i det åbne køkken.

Læs mere …

Bryghuset No5

Her kan du smage øl fra det lokale bryghus, Holbæk Bryghus og du kan også nyde en lækker frokost.

Læs mere …

Cafe Solvognen

Skøn café med en betagende udsigt over det meget smukke landskab i UNESCO Global Geopark Odsherred.

Læs mere …

Hotel Sidesporet

Hygge, fjordudsigt og mad fra det Dansk-Franske køkken på Restaurant Sidesporet i Holbæk.

Læs mere …

Korsør Golf Café

Et smukt, hyggeligt og velfungerende spisested dejligt beliggende ved Korsør Golfklub.

Læs mere …

Orø Kro

Orø Kro blev opført omkring 1720 på øen Orø. Den lille ø på kun 14 km2 byder på smuk og uspoleret natur, samt ægte ø-hygge, ikke mindst på Orø Kro.

Læs mere …

Hotel du Vest – Hotel og Café

Café Hotel du Vest har en serie af egenproduktion, som ærligt afspejler, hvad caféen står for, hvad den kan, og hvad den bruger.
Indenfor – eller i den tilhørende gårdhave – kan du nyde: frokostretter tilberedt med friske råvarer, kaffe & the, vin og specialøl fra det lokale Rørvig Bryghus.

Læs mere …

Pottegården Restaurant

Pottegården byder også på udstilling og salg af lokalt kunsthåndværk. Gennem sommeren har Pottegården et alsidigt musikprogram.

Læs mere …

Støvlet Katrines Hus

Høj gastronomi i historiske rammer I Vestsjælland stikker et kulinarisk fyrtårn højt op og kaster et gastronomisk skær over regionen.

Læs mere …

Restaurant Madam Bagger

Stedet hvor kvalitet, omhyggelighed og god betjening forenes – beliggende i hjertet af Korsør.

Læs mere …

Ostebørsen

Ostebørsen har årtiers erfaring med at spotte de lækreste og mest smagfulde oste.

Læs mere …

Cafè & Spisehus Maarbjerggaard

Café og spisehus. Vi laver den mad vi selv kan lide og selv spiser. Vi er 100% økologiske. Vores køkken er grundlæggende vegetarisk og vegansk

Læs mere …

Nr. Asmindrup Slagtehus

Privat slagter med egen forretning​. Vi er en moderne slagter i Odsherred og Rørvig. Nr. Asmindrup Slagtehus er et moderne slagtehus

Læs mere …

Hotel & Restaurant Den Gyldne Hane

Få pirret dine smagsløg med skønne fiskeretter. Lokaliteten bliver udnyttet til fulde – med havets som forhave, er det fisken som er i hovedsæde og der bliver kræset for detaljerne.

Læs mere …

Se hvad andre oplever på Destination Sjælland

Del din oplevelse med andre #destinationsjælland


Find spisested


Cafe Solvognen

Café Solvogn, Stårupvej, Højby, Danmark

Læs mere

To Øl City

To Øl City, Ringstedvej, Svinninge, Danmark

Læs mere

Restaurant Herthadalen

Restaurant Herthadalen, Slangealleen, Lejre, Danmark

Læs mere

Hotel & Restaurant Den Gyldne Hane

Hotel & Restaurant Den Gyldne Hane, Vestre Havnevej, Sjællands Odde, Danmark

Læs mere

STUB Vingård

Skambækvej 14, Kalundborg, Danmark

Læs mere

Røsnæs Vingård

Hejrevej 14a, Kalundborg, Danmark

Læs mere

Lokalristeriet

Lokalristeriet, Næbbevej, Vig, Danmark

Læs mere

Bangs Hønniker

Bangs Hønniker ApS, Tingstedvej, Ugerløse, Danmark

Læs mere

Elmely Kro

Elmely Kro, Holbæk Landevej, Ugerløse, Denmark

Læs mere

Birthesminde

Birthesminde, Tempelvej, Vipperød, Denmark

Læs mere

Café Forsinket

Café Forsinket, Skarridsøgade, Jyderup, Denmark

Læs mere

Restaurant SuRi

Restaurant SuRi, Havnevej, Holbæk, Denmark

Læs mere

Bryghuset No5

Bryghuset No 5, Nygade, Holbæk, Denmark

Læs mere

Sidesporet

Hotel Sidesporet, Ahlgade, Holbæk, Denmark

Læs mere

Lokalristeriet

Lokalristeriet Sorø, Storgade, Sorø, Denmark

Læs mere

Isøre Is

Isøre Is, Annebergparken, Nykøbing Sjælland, Denmark

Læs mere

Lyngkroen

Lyngkroen – Restaurant & Kro i Rørvig, Rørvigvej, Nykøbing Sjælland, Denmark

Læs mere

Lokalkompagniet

Lokalkompagniet, Algade, Nykøbing Sjælland, Denmark

Læs mere

Café Rørvig Dessert

Dessert Café, Toldbodvej, Rørvig, Denmark

Læs mere

Rørvig Kro

Rørvig Kro, Toldbodvej, Rørvig, Denmark

Læs mere

Nordic Soil

Lammefjordens Destilleri, Bjergesøvej, Hørve, Denmark

Læs mere

Damkærgård Gårdbutik

Damkærgård Gårdbutik, Toldbodvej, Rørvig, Denmark

Læs mere

Odden Fisk

Odden Fisk, Vestre Havnevej, Sjællands Odde, Denmark

Læs mere

Cafe Noova

Café Noova Sjællands odde, Vestre Havnevej, Sjællands Odde, Denmark

Læs mere

Cafe Nykøbing

Cafe Nykøbing, Algade, Nykøbing Sjælland, Denmark

Læs mere

Restaurant Perlen Rørvig

Restaurant Rørvig-Perlen, Toldbodvej, Rørvig, Denmark

Læs mere

Den Lille Gårdbutik

Gl. Skovvej 120, 4300 Holbæk, Danmark

ZBC

Bredahlsgade 3, Slagelse, Danmark
Kokkelinjen

Læs mere

Tuse Næs Gårdmosteri

Tuse Næs Gårdmosteri v/Anni Frydenlund Svendsen, Bavnen, Holbæk, Danmark

Læs mere

Hotel du Vest – Hotel og Café

Hotel du Vest, Algade, Nykøbing Sjælland, Danmark

Læs mere

Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage

Sidinge Gårdbutik v/ Mogens Bentsen, Sidingevej, Vig, Danmark
Salg af spændende kvalitetsprodukter i den gamle/hyggelige stald i Danmarks ældste landsby, Sidinge.

Læs mere

Rørvig Fisk og Røgeri

Rørvig Fisk & Røgeri (Butik, Bistro, Fisk & Skaldyrs-buffet), Toldbodvej, Rørvig, Danmark
Rørvig Fisk & Røgeri ligger centralt på Rørvig Havn

Læs mere

Restaurant Madkunsten

Madkunsten, Algade, Nykøbing Sjælland, Danmark
Fransk inspireret bistro, med kvalitet i højsædet. Godt håndværk, bæredygtighed og lokale råvarer

Læs mere

Orø Kro

Orø Kro, Bygaden, Orø, Danmark
Orø Kro og Hotel

Læs mere

Nr. Asmindrup Slagtehus

Nr. Asmindrup Slagtehus, Gl Nykøbingvej, Nørre Asmindrup, Danmark
Asmindrup Slagtehus er et moderne slagtehus med dertil hørende forretning

Læs mere

Fiskerøgeriet Sjællands Odde

Fiskerøgeriet Sjællands Odde, Røgerivej, Sjællands Odde, Danmark
Smukt beliggende højt over byen og med en fantastisk udsigt over vandet

Læs mere

Det Vilde Køkken

Klintvej 158, Nykøbing Sjælland, Danmark
Spisehus hvor maden er lavet af lokale råvarer og vilde urter efter principperne i det nye nordiske

Læs mere

Dansk Tang

Annebergparken 28B, Nykøbing Sjælland, Danmark

Læs mere

Birkemosegaard

Oddenvej 165, Sjællands Odde, Danmark

Læs mere

Nygårdens Gårdbutik og Frugtplantage

Højbyvej 18, Nykøbing Sjælland, Danmark
I Nygårdens Gårdbutik er der salg af brugskunst, interiør, legetøj og fødevarer.

Læs mere

Den Gamle Gaard

Sorøvej 110, 4350 Ugerløse, Denmark
Gårdens salg ligger tæt ved Sorøvejen midt i mellem Ugerløse og Stenmagle.

Læs mere

Dalsbakkegård

Grønlandsvej 4, 4500 Nykøbing Sjælland, Denmark
Vi er en familie med rødder i landbruget og med interesse for, at fremstille kvalitet.

Læs mere

Bromølle Kro

Slagelsevej 78, 4450 Jyderup, Denmark
Bromølle Kro er Danmarks ældste kro med en hyggelig restaurant og 30 dejlige værelser.

Læs mere

Barfod Vin

Røsnæsvej 437, 4400 Kalundborg, Denmark
Nordiske koldklimavine fra Røsnæs, den yderste og smukkeste udkant af Vestsjælland,

Læs mere

Lammefjordens Spisekammer Vestergården

Adelers Alle 102, 4540 Fårevejle, Denmark
En gårdbutik i Fårevejle. Hos os kan du købe friske og velsmagende grøntsager.

Læs mere

Skelbjerggård

Stenstrupvej 74, 4573 Højby, Denmark
Skelbjergård ligger godt skjult mellem bakkerne i istidslandskabet omkring Stenstrup

Læs mere

Vejrhøj Vingård

Vejrhøj Vingård, Vejrhøjvej, Fårevejle, Danmark

Læs mere

Ørnberg Vin

Ørnberg Vin, Drusbjergvej, Sjællands Odde, Danmark

Læs mere

Hempel Glasmuseum

Annebjerg Stræde 2, Nykøbing Sjælland, Danmark

Læs mere

Oplevelsescenter Nyvang

Nyvangs Alle 4, 4300 Holbæk, Danmark
Oplevelsescenter Nyvang er et historisk oplevelsescenter på Nordvestsjælland

Læs mere

Jyderup Præstegård

Jyderup Præstegård, Holbækvej, Jyderup, Danmark
I Gårdbutikken sælger vi blomster – både snit og på rod, lækre delikatesser og gavekurve

Læs mere

Korsør Golf Klub

Korsør Golf Klub, Ørnumvej 8, 4220 Korsør, Danmark
Korsør Golf Klub: En af Danmarks smukkeste golfbaner.

Læs mere

Torvedage

Nytorv, Slagelse, Danmark
På Nytorv kan du købe frisk frugt og grøntsager fra de lokale avlere

Comwell Klarskovgaard

Korsør Lystskov 30, 4220 Korsør, Danmark
Smukt placeret på en 33 tønder privat grund med skov på begge sider og et stenkast fra Storebælt.

Læs mere

Vesterlyng Camping

Ravnholtvej 3, 4591 Føllenslev, Danmark
Vesterlyng Camping er smukt beliggende ved strand og store naturoplevelser – lige ud til Sejerøbugte

Vesterlyng Camping

Villa Fjordhøj

Rådmandsvej 23B, Skælskør, Danmark
Villa Fjordhøj – Kur- og kursushotel beliggende i det naturskønne område ved fjorden i Skælskør

Villa Fjordhøj

Storebælt Camping og Feriecenter

Storebæltsvej 85, 4220 Korsør, Danmark
Campingpladsen med de mange muligheder, smuk udsigt til Storebæltsbroen og solnedgangen over havet.

Læs mere

Kragerup Gods

Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, Danmark
Kragerup Gods byder hele året på overnatning og oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne.

Læs mere

Comwell Sorø

Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø, Danmark
Smag, stemning og moderne konferencehotel under Danmarks største stråtag.

Læs mere

Comwell Korsør

Ørnumvej 6, 4220 Korsør, Danmark
Gå på opdagelse i Comwell Korsørs mange spændende og utraditionelt indrettede lokaler og områder.

Læs mere

Strids Mølle

Åvej 2, 4470 Svebølle, Danmark
På Strids Mølle får man vækket sanserne fra man træder ind ad døren.

Læs mere

Støvlet Katrines Hus

Slagelsevej 63, 4180 Sorø, Danmark
Støvlet Katrines Hus er haute cuisine på internationalt niveau.

Læs mere

Restaurant Naes

Klintedalsvej 60, 4400 Kalundborg, Danmark
Restaurant Naes serverer store smagsoplevelser med udsigt over Kalundborg Fjord.

Læs mere

Restaurant Madam Bagger

Havnegade 17b, 4220 Korsør, Danmark
Stedet hvor kvalitet, omhyggelighed og god betjening forenes.

Læs mere

Roots4

Stenstuegade 4, 4200 Slagelse, Danmark
Er du til mad lavet helt fra bunden tilberedt af passionerede kokke?

Læs mere

Parnas Natur & Aktivitetspark

Parnasvej 21, Sorø, Danmark
Parnas Natur & Aktivitetspark finder du i Sorøs naturskønne omgivelser.

Læs mere

Ostebørsen

Industrivænget 14, 4241 Vemmelev, Danmark
Ostebørsen har årtiers erfaring med at spotte de lækreste og mest smagfulde oste.

Læs mere

Harboes Bryggeri A/S

Kærbyvej 12, 4400 Kalundborg, Danmark
Harboe producerer og markedsfører drikkevarer på mere end 90 markeder verden over

Dyrehøj Vingård

Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg, Danmark
På det solrige Røsnæs ved Kalundborg ligger Dyrehøj Vingaard, der er landets største vingård

Læs mere

Bistro Bispegården

Adelgade 6b, 4400 Kalundborg, Danmark
Bistro Bispegården er kort fortalt ærlig mad uden så mange dikkedarer.

Læs mere