fbpx

Vingårde på Sjælland

Både på Røsnæs, Sjællands Odde og flere andre steder i Destination Sjælland står de smukke lange rækker af vinstokke på sydvendte skråninger og slikker sol.


Rankerne sørger hvert år for druer til områdets vinbønder, der i flere omgange er præmieret i både ind- og udland for deres vine.

Mindre nedbør, færre frostgrader, nærhed til havet og langt mere sol end landsgennemsnittet samt specielle jordbundsforhold gør blandt andet Røsnæs og Sjællands Odde til unikke eksempler på terroir – hvor natur, geologi og klima går op i en højere enhed til vindyrkning og giver vinene helt særlige karakteristika.

På vingårdene står vinbønderne klar til at tage jer med på rundvisning i marken og vineriet, hvor I kan høre mere om produktionen af primært rosé, mousserende og hvidvine, ligesom der også produceres spiritus, dessert- og hedvine flere steder.

Vinmarkerne på Sjællands Vestkyst ligger tæt på kysten. Det betyder, at I på rundvisningerne kan nyde udsigten over Kalundborg Fjord eller til blandt andet Nekselø, Lammefjorden og Dragsholm Slot, hvor flere lokale vine i øvrigt serveres i slottets restaurant, der kan bryste sig af en michelinstjerne.

Besøget på vingårdene sluttes naturligvis af med muligheden for en vinsmagning eller et besøg i gårdbutikken, hvor vine og andre lækre produkter kan købes med hjem, ligesom I kan smage på dråberne, når I besøger spisestederne i Destination Sjælland.

Dyrehøj Vingård, Røsnæs

Besøg Danmarks største vingård. Få en rundvisning blandt vinstokkene og se hvor vinen bliver produceret. Afslut turen med et besøg i gårdbutikken eller spis frokosten i Café Dyrehøj

Læs mere …

Barfod Vin, Røsnæs

Unikke koldklima-vine fra det smukke Røsnæs. Friskhed og smagen af nordisk lys præger vinene, der produceres skånsomt og med perfektionistisk enkelhed. Indtil videre økologisk og i fremtiden biodynamisk. For så kan det ikke gøres bedre.

Læs mere …

Ørnberg Vin, Odsherred

Ørnbergs vine i Odsherred har høstet anerkendelse i vinkredse, bl.a. er Ørnbergs rosé, dessertvin og hedvin tidligere kåret som Danmarks bedste.

Læs mere …

Vejrhøj Vingård

Dansk vingård med havudsigt og prisbelønnede vine. Vi dyrker markerne økologiske og med respekt for naturen. Vi har i alt 10.000 vinstokke fordelt på 3 hektar. De første stokke blev plantet i 2011

Læs mere …

Røsnæs Vingård

Røsnæs Vingård blev grundlagt i 1998 af Lars Klausen og Jørgen Knudsen, som den første vingård på Røsnæshalvøen. I dag drives Vingården af Anders Lejbach.
Røsnæs Vingård er den mindste med blot 5000 vinstokke.

Læs mere …

STUB Vingård

STUB Vingaard er grundlagt i 2017 på ’Skambækgården’ ved Nostrup på sydsiden af halvøen Røsnæs, der med sine solrige, sandede, sydvendte skråninger ned mod Kalundborg Fjord danner den perfekte ramme for dyrkning af dansk vin.

Læs mere …

Se hvad andre oplever på Destination Sjælland

Del din oplevelse med andre #destinationsjælland


Brug vores interaktive kort

Se alt hvad der er at opleve samlet på kortet


STUB Vingård

Skambækvej 14, Kalundborg, Danmark

Læs mere

Røsnæs Vingård

Hejrevej 14a, Kalundborg, Danmark

Læs mere

Barfod Vin

Røsnæsvej 437, 4400 Kalundborg, Denmark
Nordiske koldklimavine fra Røsnæs, den yderste og smukkeste udkant af Vestsjælland,

Læs mere

Vejrhøj Vingård

Vejrhøj Vingård, Vejrhøjvej, Fårevejle, Danmark

Læs mere

Ørnberg Vin

Ørnberg Vin, Drusbjergvej, Sjællands Odde, Danmark

Læs mere

Dyrehøj Vingård

Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg, Danmark
På det solrige Røsnæs ved Kalundborg ligger Dyrehøj Vingaard, der er landets største vingård

Læs mere