fbpx

Egnsunikke produkter og gårdbutikker

Fordi trivsel, omtanke og kvalitet kan smages, sætter spisestederne i Destination Sjælland en ære i at bruge egnsunikke produkter. 


Her kan I gå på opdagelse blandt vinrankerne på Røsnæs og Sjællands Odde, hvor også den spiselige tang vokser langs kysterne. Klap de økologiske køer og grise eller hiv grøntsagerne op af jorden på Lammefjorden, inden I forsyner jer med lækkerier fra den lokale fiskehandler. 

Velbekomme og Smag Lokalt! 

Hist hvor den sjællandske vej slår en bugt, ligger en lille gårdbutik, hvor I kan forsyne jer med sprøde grøntsager eller store friske landæg. Vejboderne frister med nyopgravede kartofler og søde knaldrøde jordbær, mens I kan forsyne jer med saftige æbler, pærer og anden frugt hos de mange pluk selv-avlere.

Destination Sjælland har nærmest sit eget vindistrikt, hvor I inden for 50 kilometer kan besøge vingårdene på både Røsnæs og Sjællands Odde, der producerer fantastiske præmierede vine.  

De sjællandske vingårde har specialiseret sig i hvidvin, rosévin og mousserende vine, ligesom vinbonden står klar til at give en rundvisning, der naturligvis kan afsluttes med hyggelig vinsmagning. 

Det er dog ikke kun vin, der produceres i Destination SjællandFlere steder har man også specialiseret sig i at lave gin, hedevinemøjd og anden spiritus. 

 Skal der gang i grillen eller køkkenet, kan I hente frisk fisk på kajkanten i de livlige havne i Bisserup, Reersø, Rørvig, mens Omø og Sjællands Odde er med helt fremme, når det gælder tang-produkter, der kan bruges som krydderi i de kulinariske udfoldelser eller som en lille anderledes snack. 

 Når I sætter jer til bords hos spisestederne, får en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Uanset om I besøger michelinrestauranten på Dragsholm Slot, eller et af de andre mange spisesteder, er det gode værtskab og service i fokus. 

De mange spisesteder ligger spredt i hele Destination Sjælland med cafeerne som skønne oaser i købstædernehyggelige perler i skoven, unikke åndehuller ved kysten eller i symbiose med landmandslivet på landet. 

 Hvert år i uge 41 og 42 kan I gå på opdagelse blandt spisesteder, producenter og egnsunikke produkter, når der inviteres til madfestivalerne Smag Lokalt og Grand Cru. Her mødes spisestederne og producenterne, så i som gæster på en lang række lokale spisesteder får mulighed for at smage de mange forskellige og kreative fortolkninger af lokale råvarer – som gæst kan du forvente en spiseoplevelse ud over det sædvanlige. 

Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage

Salg af spændende kvalitetsprodukter i den gamle/hyggelige stald i Danmarks ældste landsby, Sidinge. Udvalget i delikatesser, chokolade, vin, øl, saft, gavekurve og ikke mindst det store udvalg i ost

Læs mere …

Dyrehøj Vingård

Besøg Danmarks største vingård. Få en rundvisning blandt vinstokkene og se hvor vinen bliver produceret. Afslut turen med et besøg i gårdbutikken eller spis frokosten i Café Dyrehøj

Læs mere …

Barfod Vin, Røsnæs

Unikke koldklima-vine fra det smukke Røsnæs. Friskhed og smagen af nordisk lys præger vinene, der produceres skånsomt og med perfektionistisk enkelhed. Indtil videre økologisk og i fremtiden biodynamisk. For så kan det ikke gøres bedre.

Læs mere …

Bangs Hønniker

I vores butik sælger vi høns, ænder, gæs og kyllinger og alt tilbehør og foder du skal bruge til at holde høns, kyllinger, ænder og gæs.
Vi giver altid gratis råd og vejledning, både i butikken, men også her på vores hjemmeside. For os er det vigtigt, at du er klædt godt på, så dine dyr for de beds

Læs mere …

Jyderup Præstegård

I Gårdbutikken sælger vi blomster, gavekurve, interiør og specialiteter. Hver uge tager vi på Torvet og henter friske blomster – både snit og på rod.

Læs mere …

Dalsbakkegård

Hos Mathias på Dalsbakkegård kan du også gå på opdagelse i gårdbutikken, hvor gårdens dyr bliver solgt som både stege, bøffer og grill- og spegepølser.

Læs mere …

Den Gamle Gaard

Gårdbutik med frisk grønt og nylagte æg. Gårdbutikken holder åbent året rundt. Du finder alt fra forårets rabarber, sommerens nye kartofler, asparges, ærter og jordbær til efteråret græskar og sylte-grøntsager.

Læs mere …

Lammefjordens Spisekammer Vestergården

Frisk fra bonden til kunden Fra slægtsgården beliggende midt på den naturskønne Lammefjord, sælger vi et væld af friske grøntsager. Sæsonen starter i maj med nye kartofler, jordbær og asparges, som hentes
ind fra marken hver morgen.

Læs mere …

ZBCs Kokke- og Tjenerskole i Slagelse

ZBCs Kokke- og Tjenerskole i Slagelse har en lang tradition for at uddanne de dygtigste talenter indenfor kokke- og tjenerfaget. Skolen er certificeret Unesco verdensmålsskole og FNs verdensmål er en naturlig del af undervisningen.

Læs mere …

Den lille Gårdbutik

En blandet landhandel med økologiske varer fra nær og fjern, havetøj og ting og sidst men ikke mindst børneteater!

Læs mere …

Lokalristeriet

Vi tilbyder unikke smagsoplevelser og sikrer, at kaffen ristes der, hvor den drikkes. Vi lader os inspirere af den unikke natur og de kulturelle perler i vores nærområder, når vi rister vores specialkaffer.

Læs mere …

Skelleris

Skelleris den lille øko gård ligger i Dianalund på Sjælland. Vi er et mikrolandbrug, hvor vi har frilandsgrise af racen broget landrace gris, Spælsau får, Dansk landand, høns som lægger de dejligste græsæg i brune og grønne nuancer.

Læs mere …

Birthesminde

Fra kunst og kaffe til bæredygtigt landbrug. Økologisk gårdbutik med fokus på bæredygtighed og dyrevelfærd.

Læs mere …

Isøre Is

Vi holder til i Grønnegården på det nedlagte psykiatrihospital Anneberg. Vi er, som de første af flere små fødevarevirksomheder, flyttet ind i det store centralkøkken, som har stået tomt siden 2003 og har nu et flot og funktionelt lille lokalt ismejeri i Odsherred.

Læs mere …

Destilleri Lammefjorden

Destilleri Lammefjorden har fokus på den unikke smag af Lammefjorden. Hemmeligheden bag destilleriets krystalklare vodka er jorden.

Læs mere …

Damkærgård

– din gårdbutik i Rørvig og på nettet. Damkærgård er vores tre-en-halv længede hyggelige gård, beliggende midt i den gamle del af Rørvig by. Gården er i ren Morten Korch’sk stil og der åbner sig en verden af ro når man går gennem porten.

Læs mere …

Odden fisk

Ude på Sjællands Odde havn ligger vores hyggelige fiskeforretning, der byder på et stort udvalg af friske fisk, røgvarer og lækre fiske- og skaldyrssalater. Der er altid en rigtig god betjening, med råd og vejledning til valg af fisk og tilberedning.

Læs mere …

Birkemosegaard

Biodynamisk & økologisk landbrug med gårdbutik.
Birkemosegaard Køkken er for dig, der sætter pris på mad af højeste kvalitet og gerne vil inspireres til at få grøntsagerne til at smage af endnu mere. 99% af alle råvarer er fra gårdens marker og havet omkring Sjællands Odde.

Læs mere …

Skelbjerggård

Hvis du er helt vild med nye danske kartofler, bør du besøge Skelbjerggård i Stenstrup. Stedet har igennem mange år haft nogle af Danmarks tidligste kartofler. Fra sidst i april til først i august sælges nyopgravede kartofler alle dage. Friskere kan det ikke blive!

Læs mere …

Dansk Tang

I Dansk Tang har vi specialiseret os i levering af frisk tang direkte fra havet, med andre ord, så drypper tangen stadig når den bliver leveret.

Læs mere …

Nygårdens Gårdbutik og Frugtplantage

I Nygårdens Gårdbutik kan du shoppe brugskunst, blomster, fødevarer og legetøj fra mange kendte mærker.
Besøg også Nygårdens egen lille café og den hyggelige gårdhave.

Læs mere …

Ostebørsen

Ostebørsen i Vemmelev forhandler, importerer og producerer ost.

Læs mere …

Anneberg Kulturpark

Kunst, kultur og lokale fødevarer i de gamle fredede bygninger i Annebergparken lige udenfor Nykøbing Sj.

Læs mere …

To Øl

Læs mere …
Smag Lokalt

Madfestivalen på Sjælland der hylder de egnsunikke producenter og produkter

Læs mere

Se hvad andre oplever på Destination Sjælland

Del din oplevelse med andre #destinationsjælland


Brug vores interaktive kort

Se alt hvad der er at opleve samlet på kortet


Cafe Solvognen

Café Solvogn, Stårupvej, Højby, Danmark

Læs mere

To Øl City

To Øl City, Ringstedvej, Svinninge, Danmark

Læs mere

Restaurant Herthadalen

Restaurant Herthadalen, Slangealleen, Lejre, Danmark

Læs mere

Hotel & Restaurant Den Gyldne Hane

Hotel & Restaurant Den Gyldne Hane, Vestre Havnevej, Sjællands Odde, Danmark

Læs mere

STUB Vingård

Skambækvej 14, Kalundborg, Danmark

Læs mere

Røsnæs Vingård

Hejrevej 14a, Kalundborg, Danmark

Læs mere

Lokalristeriet

Lokalristeriet, Næbbevej, Vig, Danmark

Læs mere

Bangs Hønniker

Bangs Hønniker ApS, Tingstedvej, Ugerløse, Danmark

Læs mere

Elmely Kro

Elmely Kro, Holbæk Landevej, Ugerløse, Denmark

Læs mere

Birthesminde

Birthesminde, Tempelvej, Vipperød, Denmark

Læs mere

Café Forsinket

Café Forsinket, Skarridsøgade, Jyderup, Denmark

Læs mere

Restaurant SuRi

Restaurant SuRi, Havnevej, Holbæk, Denmark

Læs mere

Bryghuset No5

Bryghuset No 5, Nygade, Holbæk, Denmark

Læs mere

Sidesporet

Hotel Sidesporet, Ahlgade, Holbæk, Denmark

Læs mere

Lokalristeriet

Lokalristeriet Sorø, Storgade, Sorø, Denmark

Læs mere

Isøre Is

Isøre Is, Annebergparken, Nykøbing Sjælland, Denmark

Læs mere

Lyngkroen

Lyngkroen – Restaurant & Kro i Rørvig, Rørvigvej, Nykøbing Sjælland, Denmark

Læs mere

Lokalkompagniet

Lokalkompagniet, Algade, Nykøbing Sjælland, Denmark

Læs mere

Café Rørvig Dessert

Dessert Café, Toldbodvej, Rørvig, Denmark

Læs mere

Rørvig Kro

Rørvig Kro, Toldbodvej, Rørvig, Denmark

Læs mere

Nordic Soil

Lammefjordens Destilleri, Bjergesøvej, Hørve, Denmark

Læs mere

Damkærgård Gårdbutik

Damkærgård Gårdbutik, Toldbodvej, Rørvig, Denmark

Læs mere

Odden Fisk

Odden Fisk, Vestre Havnevej, Sjællands Odde, Denmark

Læs mere

Cafe Noova

Café Noova Sjællands odde, Vestre Havnevej, Sjællands Odde, Denmark

Læs mere

Cafe Nykøbing

Cafe Nykøbing, Algade, Nykøbing Sjælland, Denmark

Læs mere

Restaurant Perlen Rørvig

Restaurant Rørvig-Perlen, Toldbodvej, Rørvig, Denmark

Læs mere

Den Lille Gårdbutik

Gl. Skovvej 120, 4300 Holbæk, Danmark

ZBC

Bredahlsgade 3, Slagelse, Danmark
Kokkelinjen

Læs mere

Tuse Næs Gårdmosteri

Tuse Næs Gårdmosteri v/Anni Frydenlund Svendsen, Bavnen, Holbæk, Danmark

Læs mere

Hotel du Vest – Hotel og Café

Hotel du Vest, Algade, Nykøbing Sjælland, Danmark

Læs mere

Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage

Sidinge Gårdbutik v/ Mogens Bentsen, Sidingevej, Vig, Danmark
Salg af spændende kvalitetsprodukter i den gamle/hyggelige stald i Danmarks ældste landsby, Sidinge.

Læs mere

Rørvig Fisk og Røgeri

Rørvig Fisk & Røgeri (Butik, Bistro, Fisk & Skaldyrs-buffet), Toldbodvej, Rørvig, Danmark
Rørvig Fisk & Røgeri ligger centralt på Rørvig Havn

Læs mere

Restaurant Madkunsten

Madkunsten, Algade, Nykøbing Sjælland, Danmark
Fransk inspireret bistro, med kvalitet i højsædet. Godt håndværk, bæredygtighed og lokale råvarer

Læs mere

Orø Kro

Orø Kro, Bygaden, Orø, Danmark
Orø Kro og Hotel

Læs mere

Nr. Asmindrup Slagtehus

Nr. Asmindrup Slagtehus, Gl Nykøbingvej, Nørre Asmindrup, Danmark
Asmindrup Slagtehus er et moderne slagtehus med dertil hørende forretning

Læs mere

Fiskerøgeriet Sjællands Odde

Fiskerøgeriet Sjællands Odde, Røgerivej, Sjællands Odde, Danmark
Smukt beliggende højt over byen og med en fantastisk udsigt over vandet

Læs mere

Det Vilde Køkken

Klintvej 158, Nykøbing Sjælland, Danmark
Spisehus hvor maden er lavet af lokale råvarer og vilde urter efter principperne i det nye nordiske

Læs mere

Dansk Tang

Annebergparken 28B, Nykøbing Sjælland, Danmark

Læs mere

Birkemosegaard

Oddenvej 165, Sjællands Odde, Danmark

Læs mere

Nygårdens Gårdbutik og Frugtplantage

Højbyvej 18, Nykøbing Sjælland, Danmark
I Nygårdens Gårdbutik er der salg af brugskunst, interiør, legetøj og fødevarer.

Læs mere

Den Gamle Gaard

Sorøvej 110, 4350 Ugerløse, Denmark
Gårdens salg ligger tæt ved Sorøvejen midt i mellem Ugerløse og Stenmagle.

Læs mere

Dalsbakkegård

Grønlandsvej 4, 4500 Nykøbing Sjælland, Denmark
Vi er en familie med rødder i landbruget og med interesse for, at fremstille kvalitet.

Læs mere

Bromølle Kro

Slagelsevej 78, 4450 Jyderup, Denmark
Bromølle Kro er Danmarks ældste kro med en hyggelig restaurant og 30 dejlige værelser.

Læs mere

Barfod Vin

Røsnæsvej 437, 4400 Kalundborg, Denmark
Nordiske koldklimavine fra Røsnæs, den yderste og smukkeste udkant af Vestsjælland,

Læs mere

Lammefjordens Spisekammer Vestergården

Adelers Alle 102, 4540 Fårevejle, Denmark
En gårdbutik i Fårevejle. Hos os kan du købe friske og velsmagende grøntsager.

Læs mere

Skelbjerggård

Stenstrupvej 74, 4573 Højby, Denmark
Skelbjergård ligger godt skjult mellem bakkerne i istidslandskabet omkring Stenstrup

Læs mere

Vejrhøj Vingård

Vejrhøj Vingård, Vejrhøjvej, Fårevejle, Danmark

Læs mere

Ørnberg Vin

Ørnberg Vin, Drusbjergvej, Sjællands Odde, Danmark

Læs mere

Hempel Glasmuseum

Annebjerg Stræde 2, Nykøbing Sjælland, Danmark

Læs mere

Oplevelsescenter Nyvang

Nyvangs Alle 4, 4300 Holbæk, Danmark
Oplevelsescenter Nyvang er et historisk oplevelsescenter på Nordvestsjælland

Læs mere

Jyderup Præstegård

Jyderup Præstegård, Holbækvej, Jyderup, Danmark
I Gårdbutikken sælger vi blomster – både snit og på rod, lækre delikatesser og gavekurve

Læs mere

Korsør Golf Klub

Korsør Golf Klub, Ørnumvej 8, 4220 Korsør, Danmark
Korsør Golf Klub: En af Danmarks smukkeste golfbaner.

Læs mere

Torvedage

Nytorv, Slagelse, Danmark
På Nytorv kan du købe frisk frugt og grøntsager fra de lokale avlere

Comwell Klarskovgaard

Korsør Lystskov 30, 4220 Korsør, Danmark
Smukt placeret på en 33 tønder privat grund med skov på begge sider og et stenkast fra Storebælt.

Læs mere

Vesterlyng Camping

Ravnholtvej 3, 4591 Føllenslev, Danmark
Vesterlyng Camping er smukt beliggende ved strand og store naturoplevelser – lige ud til Sejerøbugte

Vesterlyng Camping

Villa Fjordhøj

Rådmandsvej 23B, Skælskør, Danmark
Villa Fjordhøj – Kur- og kursushotel beliggende i det naturskønne område ved fjorden i Skælskør

Villa Fjordhøj

Storebælt Camping og Feriecenter

Storebæltsvej 85, 4220 Korsør, Danmark
Campingpladsen med de mange muligheder, smuk udsigt til Storebæltsbroen og solnedgangen over havet.

Læs mere

Kragerup Gods

Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, Danmark
Kragerup Gods byder hele året på overnatning og oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne.

Læs mere

Comwell Sorø

Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø, Danmark
Smag, stemning og moderne konferencehotel under Danmarks største stråtag.

Læs mere

Comwell Korsør

Ørnumvej 6, 4220 Korsør, Danmark
Gå på opdagelse i Comwell Korsørs mange spændende og utraditionelt indrettede lokaler og områder.

Læs mere

Strids Mølle

Åvej 2, 4470 Svebølle, Danmark
På Strids Mølle får man vækket sanserne fra man træder ind ad døren.

Læs mere

Støvlet Katrines Hus

Slagelsevej 63, 4180 Sorø, Danmark
Støvlet Katrines Hus er haute cuisine på internationalt niveau.

Læs mere

Restaurant Naes

Klintedalsvej 60, 4400 Kalundborg, Danmark
Restaurant Naes serverer store smagsoplevelser med udsigt over Kalundborg Fjord.

Læs mere

Restaurant Madam Bagger

Havnegade 17b, 4220 Korsør, Danmark
Stedet hvor kvalitet, omhyggelighed og god betjening forenes.

Læs mere

Roots4

Stenstuegade 4, 4200 Slagelse, Danmark
Er du til mad lavet helt fra bunden tilberedt af passionerede kokke?

Læs mere

Parnas Natur & Aktivitetspark

Parnasvej 21, Sorø, Danmark
Parnas Natur & Aktivitetspark finder du i Sorøs naturskønne omgivelser.

Læs mere

Ostebørsen

Industrivænget 14, 4241 Vemmelev, Danmark
Ostebørsen har årtiers erfaring med at spotte de lækreste og mest smagfulde oste.

Læs mere

Harboes Bryggeri A/S

Kærbyvej 12, 4400 Kalundborg, Danmark
Harboe producerer og markedsfører drikkevarer på mere end 90 markeder verden over

Dyrehøj Vingård

Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg, Danmark
På det solrige Røsnæs ved Kalundborg ligger Dyrehøj Vingaard, der er landets største vingård

Læs mere

Bistro Bispegården

Adelgade 6b, 4400 Kalundborg, Danmark
Bistro Bispegården er kort fortalt ærlig mad uden så mange dikkedarer.

Læs mere