Destination Sjælland har nærmest sit eget vindistrikt, hvor I inden for 50 kilometer kan besøge vingårdene på både Røsnæs og Sjællands Odde, der producerer fantastiske præmierede vine.
De sjællandske vingårde har specialiseret sig i hvidvin, rosévin og mousserende vine, ligesom vinbonden står klar til at give en rundvisning, der naturligvis kan afsluttes med hyggelig vinsmagning.
Det er dog ikke kun vin, der produceres i Destination Sjælland. Flere steder har man også specialiseret sig i at lave gin, hedevine, møjd og anden spiritus.
Skal der gang i grillen eller køkkenet, kan I hente frisk fisk på kajkanten i de livlige havne i Bisserup, Reersø, Rørvig, mens Omø og Sjællands Odde er med helt fremme, når det gælder tang-produkter, der kan bruges som krydderi i de kulinariske udfoldelser eller som en lille anderledes snack.
Når I sætter jer til bords hos spisestederne, får en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Uanset om I besøger michelinrestauranten på Dragsholm Slot, eller et af de andre mange spisesteder, er det gode værtskab og service i fokus.
De mange spisesteder ligger spredt i hele Destination Sjælland med cafeerne som skønne oaser i købstæderne, hyggelige perler i skoven, unikke åndehuller ved kysten eller i symbiose med landmandslivet på landet.
Hvert år i uge 41 og 42 kan I gå på opdagelse blandt spisesteder, producenter og egnsunikke produkter, når der inviteres til madfestivalerne Smag Lokalt og Grand Cru. Her mødes spisestederne og producenterne, så i som gæster på en lang række lokale spisesteder får mulighed for at smage de mange forskellige og kreative fortolkninger af lokale råvarer – som gæst kan du forvente en spiseoplevelse ud over det sædvanlige.