fbpx

Vandreruter og vandreture på Sjælland

Ud under åben himmel – oplevelserne venter
Uanset om du er til flere dage med vandring og overnatning i naturen eller blot til en enkelt dag med lidt kilometer i benene, så har Destination Sjælland en vandrerute, som passer til dig. 


Du kan gå dine egne veje eller vælge kendte ture. Hvad enten du vælger, så venter der store naturoplevelser lige rundt om hjørnet.  I kan prøve kræfter med blandt andet Højderygstien, Fjordstien langs Isefjorden eller det bakkede istidslandskab på RøsnæsLangs Skarresø, Maglesø eller Kundby Mose kan I også komme helt tæt på naturen.  

Oplev Fugledegård og Naturpark Åmosen, kom rundt på øern, se nærmere på færgefartens historie eller nyd naturen ved Storebæltsbroen og Lejodden ved Korsør. Destination Sjælland byder på mange forskellige Kløverstier, hvor du kan løbe, gå eller cykle fire forskellige distancer og samtidig se nærmere på lokalområdet.   

Sjællandsleden byder på mere end 500 kilometer, hvor du kan vandre gennem skov, mark og strand. 

Hver rute er rige på oplevelser på kultur- og naturseværdigheder, de er desuden delt op i etaper, som typisk er 8-15 kilometer lange.  

Fodsporet kan du opleve rådyr på spring, fugle på træk og en masser andet vildt. Du kan også gå på jagt efter vild mad, hvor du blandt andet kan finde havtorn, brombær og æbler langt vandrestien, der strækker sig 48 kilometer gennem det vestsjællandske landskab.  

Vandre- og cykelture på Tuse Næs

Ved Isefjordens kyst er der mange spændende vandreruter. Især på halvøen Tuse Næs, nord for fjordbyen Holbæk, finder du nogle af de bedste vandreture på Sjælland, der også kan tages som cykelture. Der er gode kort og beskrivelser af alle ruterne, der tager dig igennem smuk og varierende natur.

Læs mere …

Skarresø rundt

Få blød skovbund under fødderne og bliv omgivet af sæsonernes naturskønne farver på vandreturen rundt om Skarresø i Vestsjælland, en af Sjællands største søer. Vandreturen er på ca. 11 km.

Læs mere …

Cykel- og vandreruten Jyderupstien

Tag en frisk vandretur langs Jyderupstien og nyd det smukke landskab, skovene og ikke mindst Skarresø. Vandreturen langs Jyderupstien giver dig en helt unik måde at opleve landsbyerne og landskabet på.

Læs mere …

Se hvad andre oplever på Destination Sjælland

Del din oplevelse med andre #destinationsjælland