fbpx

Røsnæs – En særlig del af Destination Sjælland

For enden af Sjællands vestligste punkt – Røsnæs – suser vinden, mens bølgerne fra Storebælt og Samsø Bælt mødes nedenfor fyret, hvorfra I har et 360 graders udkigspunkt.
Den 20 kilometer lange tange strækker sig ud i Storebælt.


Her kan I vandre, ride, ro havkajak, eller cykle rundt til unik præmieret natur, gemte perler og store oplevelser. Der er også mulighed for at spille golf på en af Danmarks smukkest beliggende golfbaner.

Sjællands botaniske have

Røsnæs er blandt andet hjemsted for Danmarks største vingård – Dyrehøj Vingaard, der sammen med andre vingårde nyder godt af det helt særlige klima på halvøen, der har flere solskinstimer og mindre regn end resten af Sjælland.
Derfor minder halvøen mest af alt om en dansk botanisk have, hvor blomster og vinranker har kronede dage. Det siges, at I kan opleve 125 forskellige blomster og planter på kun 600 meter, ligesom 20 procent af Danmarks vine bliver produceret i området.

Smag på Røsnæs’ vine

Vingårdene ligger indenfor cykelafstand af hinanden og byder på vidt forskellige produkter med egnsunikke smage og præg. De opleves bedst ved at smage på vinene, mens I nyder lyset, luften og jorden på gåturen i vinmarkerne.
Hvis I gerne vil følge med i, hvad der sker på vinområdet, så er Røsnæs stedet at være. Derudover destillerer Dyrehøj Vingaard også sin egen gin.

Røsnæs

Prisvindende natur

Læs mere
Aktivitetshuset på Røsnæs Havn

Perfekt til at udforske havets mange muligheder

Læs mere
Dyrehøj Vingård

Få en rundvisning på Danmarks største vingård

Læs mere
Røsnæs Fyr

Fyret har åbent for publikum og er fyldt med krigshistorie

Læs mere

Gourmetoplevelse på første parket

Det er ikke kun naturen og vinene, der forkæler sanserne. Strandhotel Røsnæs ligger i smukke rolige omgivelser i første parket til Kalundborg Fjord og byder på ægte badehotelstemning.
Her kan I oven på en dag fuld af oplevelser og indtryk også besøge Restaurant Næs, der er optaget i Den Danske Spiseguide og i mesterklasse i White Guide. Køkkenet arbejder både i og med naturen, og samarbejder med de bedste leverandører fra lokalområdet, så jeres smagsløg er garanteret en oplevelse udover det sædvanlige.
Troldetræ og prinsedrab

På Røsnæs får I ikke turisme i metermål. Her møder I halvøens beboere, der er stolte af deres område og ser det som en blomsterbuket, hvor hver blomst bidrager med en historie.
De lokale viser gerne Røsnæs Rundt på vandreruterne, der begynder ved Naturrummet og har flere landmarks undervejs. Her får I blandt meget andet historier om spændende koldkrigsovervågning, smukt blomstrende hvidtjørn ved Vindekilde og drabelige sagn om Valdemar Sejrs forbandelse og nedbrænding af skovene på Røsnæs, da hans søn blev ramt i hjertet af en vildfaren pil. Kun Troldetræet overlevede og står stadig den dag i dag.

Nyd naturens stilhed

Når de mange indtryk skal fordøjes, kan I trække jer tilbage og slappe af, mens I spiser en frokost på Café Edderfuglen, der byder på hjemmelavet mad baseret på økologi og egnsunikke råvarer.
Vil I være helt alene, kan I nyde hinandens selskab i en meget speciel shelter. Den er gravet ind i skrænten på Sjællands vestligste punkt på stranden nedenfor Røsnæs Fyr med havudsigt og kig til marsvin, sæler og vilde fugle.

Røsnæs Rundt

Røsnæs Rundt guider jer via landmarks rundt i Røsnæs´ smukke natur

Læs mere

Barfod Vin

Unikke koldklima-vine fra det smukke Røsnæs. Friskhed og smagen af nordisk lys præger vinene, der produceres skånsomt og med perfektionistisk enkelhed. Indtil videre økologisk og i fremtiden biodynamisk. For så kan det ikke gøres bedre.

Læs mere …

Dyrehøj Vingaard

Besøg Danmarks største vingård. Få en rundvisning blandt mere 30.000 vinstokke og se, hvor vinen bliver produceret. Afslut turen med et besøg i gårdbutikken eller spis frokost i Café Dyrehøj.

Læs mere …

Restaurant Naes

Badehotelsidyl i første række til vandet – Restaurant Naes serverer store smagsoplevelser med udsigt over Kalundborg Fjord.

Læs mere …

Røsnæs Rundt

Røsnæs Rundt er en oplevelsesrute, der via landmarks guider dig rundt i naturen, hvor du finder den gode historie om lige præcis dette sted på Røsnæs.

Læs mere …

Strandhotel Røsnæs

Hotellet ligger med en unik beliggenhed omringet af smuk natur og en fantastisk udsigt over Kalundborg Fjord.

Læs mere …

STUB Vingård

STUB Vingaard er grundlagt i 2017 på ’Skambækgården’ ved Nostrup på sydsiden af halvøen Røsnæs, der med sine solrige, sandede, sydvendte skråninger ned mod Kalundborg Fjord danner den perfekte ramme for dyrkning af dansk vin.

Læs mere …

Se hvad andre oplever på Destination Sjælland

Del din oplevelse med andre #destinationsjælland