fbpx

Familievenlige strande for enhver smag

Fra Bisserup Strand i syd til Nordstrand ved Nykøbing Sjælland i Nord finder du strande for ethvert temperament og til enhver strandtur.  


I Destination Sjælland finder du børnevenlige strande, Blå Flag-strande og strande, der indbyder til et aktivt strandliv.  I Sorø Søs nordlige ende finder I sågar Skjolden, der er en lille fin badestrand med lavt vand. 

Stillinge Strand

Stillinge Strand bliver betragtet som den bedste badestrand på Vestsjælland.

Stillinge Strand
Bisserup Strand

Børnevenlige vanddybe gør området ideelt for hele familien.

Læs mere
Eskebjerg Vesterlyng Strand

Meget dejlig sandstrand, der er utrolig børnevenlig.

Eskebjerg Vesterlyng Strand

Af strandene på Sjælland er Destination Sjællands blandt de mest familievenlige uden farlig strøm og overraskende dybder. I stedet får I brede hvide strande med lavt vand, så både store og små i familien kan slå sig løs sammen i vandet eller bygge imponerede sandslotte på stranden. 

På Musholm Bugt Strand tæt ved Musholm Bugt Feriecenter finder i en handicapvenlig strand, hvor der er nemme adgangsforhold for strandgæster i kørestol. 

I Holbæk byder Filmtorvet på grønne områder og havnebad, hvor unge og gamle samles, mens både Gudmindrup Strand og Eskebjerg Vesterlyng Strand tidligere er hyldet som nogen af Danmarks bedste strande.  

Er vejret ikke til en tur i bølgen blå, kan I i stedet gå på opdagelse langs vandet. Her kan hele familien finde rav, sjove og flotte sten eller vraggods, der er skyllet i land, når vinden rusker. 

Flere steder langs kysten kan I finde strande, der nærmest går i et med stejle skrænter og smukke skove, hvor I kan finde læ samtidig med, I nyder udsigten.  

Bildsø Strand

Bildsø Strand er en dejlig børnevenlig sandstrand med fint sand. Mellem P-pladsen og stranden ligger Bildsø Skov, som man skal igennem for at komme ned på stranden. I tilknytning til skoven findes campingplads og feriekoloni. Tæt på stranden i skoven findes en udendørs motionsplads.

Bisserup Strand

Den smukke kyststrækning med kilometerlange strande, det rene havvand og den børnevenlige vanddybe gør området ideelt for hele familien. Der er lidt sten, mange planter, god snorkelstrand med mange fisk.
God legeplads tæt ved strand.

Bjerge Strand

Bjerge Strand er en børnevenlig strand uden store bølger og stærk understrøm. Stranden har rent og klart vand og ligger ikke så langt fra Gørlev. Ved Bjerge Strand er der ligeledes en kiosk.

Bjerge Sydstrand

Dejlig sandstrand med klart vand og meget børnevenlig, da der ikke er understrøm her og da sandbunden kun er let skrånende. I den sydlige ende af Bjerge Sydstrand findes en beachvolley-bane og en legeplads.
Der er foruden badning, beachvolley, vandreture og strandaktiviteter.

Bognæs Strand

Fredede arealer, skov, enge og overdrev bliver til en lille hyggelige sandstrand på Tuse Næs, hvor I kan benytte bådebroen til leg i og omkring vandet.

Ebbeløkke Strand

Meget børnevenlig strand. Vandet er rent og man skal langt ud før det bliver dybt. Når der er lavvande er der tit vandhuller, hvor børnene kan lege. Hunde i snor er tilladt på stranden.

Egerup Strand

Det er tilladt at bade nøgen. Egerup Strand ligger ganske ugenert på Storebæltskysten bag Esbe Gods og skov. Fin sandstrand.

Ellinge Lyng Strand, Korevlerne

Meget børnevenlig strand i Sejerø Bugten. Fra P-pladsen skal man via enten bro eller dæmning ca. 400 m. over et meget smukt fuglereservat. Hunde i snor er tilladt på stranden.

Eskebjerg Vesterlyng Strand

Meget dejlig sandstrand, der er utrolig børnevenlig. I 2012 blev Eskebjerg Vesterlyng Strand kåret til Danmarks 3. bedste badestrand. Meget velegnet til både kajak og windsurfing. Der er rig mulighed for parkering og offentlige toiletter.

Filmtorvet

På Krags Brygge i Holbæk finder I Filmtorvet, hvor grønne områder, streetidræt og havnemiljø går hånd i hånd. Her er badebro og vandaktiviteter tæt på bymidten.

Frederikskilde

En fin lille badestrand ved Tystrup Sø. Stien fra P-pladsen ved Kongskilde Naturcenter til badebroen på stranden ved Frederikskilde Skov er egnet for kørestole. Ved Møllebækken er der bygget en platform, så kørestolsbrugere kan komme helt tæt på bækken.

Frølunde Fed Strand

Frølunde Fed byder på god badestrand.
Herfra er der udsigt over Storebælt og Storebæltsbroen, fredelig og uspoleret natur, frisk luft og gode fiskemuligheder. Der er mulighed for indkøb af de nødvendige dagligvarer i området.

Læs mere …

Gisseløre Strand

Gisseløre er blå flags område, der er en informationstavle lige ved flaget. Selve området er fjordstrand med sand og sted, der er mulighed for at ligge på sand eller gras. Der er offentlig badebro, toilet, bordbænkesæt og en udsøgt restaurant med en fantastisk udsigt over havet.

Gudmindrup Strand

Gudmindrup Strand er en af Danmarks bedste badestrande. Den brede sandstrand med klitter ligger ud mod Sejerø Bugt og er meget børnevenlig, da vandet er lavt langt ud.

Halsskov Færgehavn ( Vandsportscenteret)

Halsskov Færgehavn har stort set ligget uudnyttet hen, siden Storebæltsbroen kom til i 1998 og færgefarten ophørte. Det skal der laves om på. Derfor har Korsørudvalget indsat sig for at udvikle området. Det blev således besluttet at lancere området som et ’vandsportscenter i verdensklasse’.

Holbæk Bystrand

Med kælenavnet Bikinistranden ligger Holbæk Bystrand helt tæt på bymidten. Når sulten melder sig efter solbadning og en tur i bølgen blå, kræver det ikke mange skridt, før I står blandt caféer, spisesteder og shopping.

Hørby Havn

På Tuse Næs finder I skøn natur og forskellige strande. Tæt på Hørby Havn findes en lille sandstrand, hvor I kan bade.

Høve Skov Strand

Dejlig sandstrand ud til Sejerøbugten, smukt beliggende ved Høve Skov. Hunde i snor er tilladt på stranden.

Høve Strand

Sandstrand med klitter, meget børnevenlig og smukt beliggende ud til Sejerøbugten. P-plads og toilet. Hunde i snor er tilladt på stranden.

Kisserup Strand

Her finder I 175 meter badebro, der leder ud til fin sandbund. Der er ligeledes stort græsareal med borde, bænke og informationstavle.

Knarbo Klint Strand

Lille, intim sandstrand ud mod Nekselø Bugt. Trappe ned til stranden fra klinten. OBS: Ingen toiletfaciliteter eller P-plads for biler.

Kobæk Strand

Der er ofte mange gæster, og du finder gode muligheder for aktiviteter.
En 90 meter lange badebro ligger ud for Kobæk Strand Konferencecenter. Halvvejs ude på broen er der en trappenedgang til begge sider og bænke, hvor man kan sætte sig.

Lumsås Sønderstrand

En af Danmarks bedste badestrande ud mod Sejerø Bugt. Bred sandstrand med klitter. Meget børnevenlig, da vandet kun bliver langsomt dybt. Hunde i snor er tilladt på stranden.

Løserup Strand

Her finder I sandstrand med enkelte større strand, der er ligeledes græsareal og p-plads tæt på stranden.

Musholm Bugt Strand

Dejlig handicapvenlig badestrand i rolige omgivelser i umiddelbar nærhed af Musholm Bugt Feriecenter

Nykøbing Nordstrand

Dejlig, børnevenlig sandstrand ud til Kattegat nord for Nykøbing Sjælland. Stranden er ca. 500 meter lang og ca. 30 meter bred. Strandstation med udendørs bruser og toiletter og udkigsmulighed.

Omø Strand

Dejlig badestrand på øen Omø
Stranden ligger tæt på byen Kirkehavn, hvor færgelejet og havnen også ligger. Gåafstand til legeplads, toiletter, kiosk med mere.
Omø har flere lækre badestrande øen rundt.

Ordrup Strand

Dejlig børne- og handicapvenlig sandstrand ud til Sejerøbugten nordvest for Fårevejle ved Ordrup Næs og landsbyen Ordrup. Stranden er ca. 330 meter lang med et ca. 15 meter bredt sandområde

Orø Badestrand

Ved Nørre Stænge finder du Orøs bedste badestrand, der byder på sandstrand og børnevenlige vanddybder, da du skal langt ud for at nå dybder over knæhøjde.

Overby Lyng Strand

Lille smuk naturstrand ud mod Kattegat med en blanding af sand og sten. Stejlt skrånende havbund gør vandet hurtigt dybt. Risiko for understrøm. God parkeringsplads. Hunde i snor er tilladt

Reersø Nordstrand

Stranden ligger på halvøen reersø, som er kendt for sine mange kunsthåndværkere. Sandstranden er børnevenlig og der er mulighed for god parkering i nærheden.

Rørvig Strand v/Telegrafvej og Kabelhuset

En af Sjællands bedste og mest børnevenlige badestrande. Bemandet livreddertårn fra Tryg Fonden i sommerferien. Velegnet til kite- og windsurfing under gunstige vindforhold.

Rørvig Strand v/Lynghusvej

Dejlig, børnevenlig og bred sandstrand mellem Nykøbing Sjælland og Rørvig med klitter ud mod Kattegat og med Rørvig Sandflugtsplantage til den anden side. Stor P-Plads ca. 100 meter fra stranden.

Saltbæk Strand

Saltbæk Strand er både sand og grus strand, der er offentlig toilet og mulighed for parkering.

Sanddobberne Strand

Meget børnevenlig badestrand flot beliggende ud til Sejerø Bugt med klitter og udsigt til Nekselø. Hunde i snor er tilladt på stranden.

Skansebugten Strand

Dejlig badestrand beliggende meget smukt i en bugt tæt på Rørvig. P-plads og toilet. Bundforhold: Der bliver hurtigt dybt. Hunde tilladt i snor. Yndet strand for wind- og kitesurfere.

Skjolden

Fin lille badestrand ved Sorø Sø’s nordlige ende. Den besøges hver sommer af både børn og voksne. Stranden er ideel for små børn pga. det lave vand.

Skærby Strand

God og meget børnevenlig sandbadestrand ud til Kattegat, ganske tæt på Nykøbing Sjælland. Stranden er ca. 350 meter lang og 30 meter bred.

Stillinge Strand

Stillinge Strand er en dejlig bred strand med fint sand, og langsomt stigende vanddybde samt megete begrænset strøm, beliggende i populært feriehusområde, ca. 12 kilometer fra Slagelse. Stillinge Strand bliver betragtet som den bedste badestrand i Vestsjælland.

Strandgården

På Tuse Næs finder I skøn natur og forskellige strande. På Strandgården har I adgang til det svalende vand via en badebro.

Søbadet ved Parnas

Søbadet er til fri afbenyttelse for alle. Her findes en kombineret bade- & anløbsbro til Sorøs charmerende turbåd – Lille Claus. Der er lagt sand ud for at gøre badeoplevelsen endnu mere behagelig.
Ved Parnas ligger også Restaurant Parnashuset. Her kan du købe is, sandwich, kolde og varme drikke.

Søbadet Venedig

Uanset årstiden så byder Søbadet Venedig i Holbæk på mulighed for en dukkert. Her holder vinterbaderne til, men om sommeren er der fri entré med adgang til klatrevæg, vandtrampolin, omklædningsrum, vipper, vandrutsjebaner og vandlegeting.

Tobjerg Strand

Tuse Næs byder på skøn natur og forskellige strande. Ved Tobjerg Strand har I adgang til badevandet via en badebro. Der er desuden et græsareal med borde og bænke.

Vraget Strand

Dejlig sandstrand med klitter ud mod Nekselø Bugt. Den lavvandede strand er meget børnevenlig. Hunde i snor er tilladt på stranden. Stor P-plads og toilet.

Yderby Lyng, Strandvejen

Sandstranden ud til Kattegat på denne del af Sjællands Odde er ingen almindelig strand. Det er nemlig resterne af gamle strandvolde, som er dannet i sidste del af stenalderen.

Søbadet Venedig, Holbæk

Læs mere …

Holbæk Bystrand

Læs mere …

Filmtorvet/Kragsbrygge, Holbæk

Læs mere …

Ministrand Strandmøllevej, Holbæk

Læs mere …

Holbæk Marina Mole 13

Læs mere …

Søminestation, Holbæk

Læs mere …

Orø Havn

Læs mere …

Orø Camping

Læs mere …

Strandgården, Tuse Næs

Læs mere …

Tobjerg strand, Tuse Næs

Læs mere …

Kisserup strand, Tuse Næs

Læs mere …

Løserup strand, Tuse Næs

Læs mere …

Bognæs strand, Tuse Næs

Læs mere …

Hørby Havn, Tuse Næs

Hørby Havn er en lille idyllisk bådehavn med ca. 90 pladser, beliggende ved Holbæk fjord på Tuse Næs, 0,8 sømil nord for Holbæk Havn.

Læs mere …

Se hvad andre oplever på Destination Sjælland

Del din oplevelse med andre #destinationsjælland


Brug vores interaktive kort

Se alt hvad der er at opleve samlet på kortet


Skjolden – Sorø Sø

Restaurant Støvlet Katrines Hus A/S, Slagelsevej, Sorø, Danmark
Stranden er ideel for børn og soppende – pga det lave vand.

Frederikskilde

Frederikskilde Strand, Skælskørvej, Sorø, Danmark
En fin lille badestrand ved Tystrup Sø.

Søbadet ved Parnas

Parnas Natur & Aktivitetspark, Parnasvej, Sorø, Danmark
Søbadet er til fri afbenyttelse for alle.

Søminestation

Søminestationen, Dragerup Skovvej, Holbæk, Danmark

Filmtorvet/Kragsbrygge

Filmtorvet, Østre Havnevej, Holbæk, Danmark

Holbæk Bystrand

Bystranden, Holbæk, Danmark

Søbadet Venedig

Søbadet Venedig, Kalundborgvej, Holbæk, Danmark

Bognæs strand

Bognæs Skov, Holbæk, Danmark

Løserup strand

Løserup Strand, Holbæk, Danmark

Kisserup strand

Kisserup Strand, Holbæk, Danmark

Tobjerg strand

To-Bjerg, Holbæk, Danmark

Strandgården, Tuse Næs

Strandgården, Løserup Strandvej, Holbæk, Danmark

Yderby Lyng

Yderby Lyng Vandværk, Oddenvej, Sjællands Odde, Danmark

Vraget Strand

Offentlig strand v/Vraget, Danmark

Skærby Strand

Skærby Strand, Danmark

Sanddobberne Strand

Sanddobberne ved campingplads, Danmark

Rørvig Strand

Rørvig strand, Danmark

Overby Lyng Strand

Overby Lyng, nord, Danmark

Ordrup Strand

Ordrup Strand, Højbjergvej, Fårevejle, Danmark

Nykøbing Nordstrand

Nykøbing Nordstrand, Danmark

Lumsås Sønderstrand

Grundejerforeningen Lumsås Sønderstrand, Fårefoldvej, Nykøbing Sjælland, Danmark

Knarbo Klint Strand

Knarbo Klint, Fårevejle, Danmark

Høve Skov Strand

Høve Skov, Asnæs, Danmark

Gudmindrup Strand

Gudmindrup Strandvej, Højby, Danmark

Ellinge Lyng Strand

Strandgårdsvej, Vig, Danmark

Ebbeløkke Strand

Ebbeløkke Strand, Gl Ebbeløkkevej, Nykøbing Sjælland, Danmark

Orø Strandcamping

Orø Strandcamping, Nørrestængevej 27, 4305 Orø, Denmark
Benyt muligheden for at være sammen i dejlige rolige omgivelser, hvor der er plads til alle.

Læs mere

Drøsselbjerg Strand

Drøsselbjerg Strand, 4200 Slagelse, Danmark
Gode muligheder for at fange havørreder og hornfisk

Omø Strand

Omø Havnevej 33, 4230 Skælskør, Danmark
Dejlig badestrand på øen Omø

Glænø

Glænøvej 413, 4230 Skælskør, Danmark
På Glænø findes der en meget flot badestrand samt et fuglereservat

Læs mere

Fiskeri ved Bjerge strand

Bjerge Sydstrand, Store Fuglede, Danmark
Sukker kanalen løber ud i havet i området omkring Bjerge stand

Musholm Bugt Strand

Musholmvej, 4220 Korsør, Danmark
Dejlig handicapvenlig badestrand i rolige omgivelser

Gisseløre Strand

Gisseløre Strand, Danmark
Gisseløre er blå flags område, der er en informationstavle lige ved flaget.

Frølunde Fed Strand

Frølundevej, Korsør, Danmark
Frølunde Fed byder på god badestrand

Vollerup Strand

Vollerup Strand, Danmark
En af de mest kendte og populære pladser

Sorø Sø – Skjolden


Fin lille badestrand ved Sorø Sø’s nordlige ende.

Sorø Sø – Skjolden

Bjerge Sydstrand


Dejlig sandstrand med klart vand og meget børnevenlig.