fbpx

Cykelruter i Destination Sjælland

Ta’ den tohjulede ud på opdagelse

Mens solen bager i ansigtet og fuglene fløjter, tramper du i pedalerne og oplever den sjællandske natur fra første parket.
Området byder på masser af cykeloplevelser på små hyggelige veje med fredelig trafik. Der er gode stier, så du kan finde en flot tur, der tager et par timer, en hel dag eller en uge.
På Sjællands Vestkyst findes der helt unikke cykelruter, der kan tilpasses præcis dine ønsker, om du vil smage på de lokale råvarer eller på opdagelse på nogle af Destination Sjællands hemmelige strande.
Destination Sjælland byder på cykelruter med et væld af oplevelser, overnatning og spisesteder undervejs.

Find nogle spændende steder at holde pause, indlæg en dejlig frokost og medbring forfriskninger til et ’hvil med god udsigt’. Find forslag til ruter hos Denmark By Bike.  Du kan også bruge Friluftsguiden til at planlægge din helt egen rute med overnatning i det fri undervejs.

Østersøruten

En af de smukkeste måder at opleve naturen på er ved at sætte sig på cyklen. Med fuglefløjt i ørerne og solens varme stråler i ansigtet er det ingen sag at tilbagelægge kilometer efter kilometer.
Sjællands Vestkyst har mange ruter, der er velegnede til to hjul og rugbrødsmotor, men ønsker du en lidt længere udfordring, der tager dig tæt på det maritime Danmark, så er Østersøruten et oplagt valg.
Her kan du glæde dig til en helt enestående og meget varieret naturoplevelse. Tager du hele ruten, vil du køre langs kysten i Sønderjylland, over Fyn og Langeland til Lolland og Falster, inden du rammer Destination Sjælland.

Her vil det være oplagt at aflægge det idylliske fiskerleje i Bisserup et besøg, for derefter at cykle videre og tage en tur tilbage i tiden med et besøg på herregårdene Holsteinborg og Borreby. Du kan også hente kunstnerisk inspiration i kunstens by, Skælskør, hvor det internationale keramiske forskningscenter Guldagergaard kan præsentere Nordeuropas største keramiske samling.

I Korsør får du både skov og strand, og hvis du vil have flere historiske oplevelser, ligger det gamle fæstningsanlæg lige midt i byen.  Samlet set udgør Østersøruten 1039,4 kilometer, men der er flere muligheder for at inddele den i kortere ture.
Se hele ruten på denmarkbybike.dk

Fodsporet

Naturstien Fodsporet er en grøn korridor gennem det smukke sydvestsjællandske landskab. Fodsporet er til for at blive brugt af glade naturelskere, cyklister og motionister i alle aldre. Sporet er 51 km langt og forbinder Slagelse i nord med Næstved i syd og Skælskør i vest. En gang var det en jernbanestrækning, men nu er den forvandlet til natursti med cykelvenlig asfalt og naturoplevelser undervejs.

Langs stien er der mange faciliteter som f.eks. naturlegepladser, sundhedspladser, bålhytter og shelterpladser. Du kan booke de store shelterpladser og bålhytter på Naturstyrelsens hjemmeside. Kig efter QR-koder på de røde pæle langs Fodsporet. Her kan du med din smartphone få historier om natur, kultur, motion og prøve interaktive spil.

www.fodsporet.dk er et mobil web-site, som beregnet til at bruge ude på naturstien. Pc-udgaven af Fodsporets hjemmeside indeholder derfor kun information om, hvor du finder stien, og hvad du kan på stien.

Fire spændende cykelruter i Sorø og omegn.

Hop på cyklen og lad dig guide gennem Sorøs skønne natur, spændende personer og seværdigheder. De fire ruter leder dig gennem et varieret stenalderlandskab, forbi middelalderens monumenter, gennem Holbergs land og til nogle af Ingemanns yndlingssteder. Du skal blot vælge hvilken rute du vil cykle, tage kortet i hånden og/eller downloade appén. Så er du godt på vej.

Vil du have lidt mere krydderi på ruterne, kan du også høre de fire podcasts, som er skræddersyet til hver rute. Lyt til dem før du tager afsted, undervejs eller når du hviler benene bagefter og få lidt mere at vide om dem og det, som har været med til at forme området.
Du kan finde både podcasts og ruterne i app’en, som du kan hente på www.oplevsorø.nu (tilføj appén til din startside, så kommer den automatisk på din telefon). Cykelkortet kan også købes på Sorø Bykontor til 40 kroner.

Bike Friend

Hos bike friends finder gæsterne blandt andet: pumpe, lappegrej, muligheder for drikkevand og naturligvis en hyggelig snak om seværdigheder og naturskønne ruter i området.

Læs mere …

Friluftsguiden

Planlæg din tur på Friluftguiden.dk

Læs mere …

Tag de øde cykelstier gennem fredede naturparker, og mærk havbrisen i håret.

Fodsporet

Sporet er 51 km langt og forbinder Slagelse i nord med Næstved i syd og Skælskør i vest.

Stenalder-ruten

På denne rute kan du se nogle af de mange stendysser, som findes overalt i Sorø Kommune.

Se hvad andre oplever på Destination Sjælland

Del din oplevelse med andre #destinationsjælland