fbpx

På cykeltur gennem Danmarkshistorien 

Mens solen bager i ansigtet og fuglene fløjter, tramper I i pedalerne og oplever Destination Sjælland fra første parket. 


Området byder på masser af cykeloplevelser på små hyggelige veje med fredelig trafik, hvor I kan opleve Danmarkshistorien udfolde sig, mens I triller gennem Geopark Odsherred, besøger øerne eller vandrerFjordstien, der strækker sig langs blandt andet Isefjorden. 

Undervejs støder I på oplevelser og fortællinger fra fortiden, når Istidsruten eller Lammefjordens oplevelsesrute udfolder sig, ligesom I på Tuse Næs finder flere tematiserede ruter.  

I Destination Sjælland findes der helt unikke cykelruter, der kan tilpasses præcis dine ønsker, om du vil smage på de lokale råvarer, på opdagelse på nogle af de skønne strande eller virkelig teste benene på bjergene i Odsherred, hvor rytterne i både Tour de France og Geopark Bjerg Grand Prix passerer. 


Der er gode stier, så du kan finde en flot tur, der tager et par timer, en dag eller en hel uge, når du for eksempel prøver kræfter med etaperne på de nationale ruter N2, N4, N6, N7 eller N8.  

Cykel- og vandreruten Jyderupstien

Tag en frisk cykeltur langs Jyderupstien og nyd det smukke landskab, skovene og ikke mindst Skarresø. Cykelturen langs Jyderupstien giver dig en helt unik måde at opleve landsbyerne og landskabet på.

Læs mere …

Vandre- og cykelture på Tuse Næs

Ved Isefjordens kyst er der mange spændende vandreruter. Især på halvøen Tuse Næs, nord for fjordbyen Holbæk, finder du nogle af de bedste vandreture på Sjælland, der også kan tages som cykelture. Der er gode kort og beskrivelser af alle ruterne, der tager dig igennem smuk og varierende natur.

Læs mere …

Cykelturen Isefjorden Rundt med De 4 Færger

Hop på cyklen, ind i bilen, op på motocyklen/knallerten eller tag vandreskoene på og oplev al det bedste ved fjordlandet, her i Holbæk, Odsherred, Frederikssund, Roskilde og Lejre.

Læs mere …

Bike Friend

Hos bike friends finder gæsterne blandt andet: pumpe, lappegrej, muligheder for drikkevand og naturligvis en hyggelig snak om seværdigheder og naturskønne ruter i området.

Læs mere …

Friluftsguiden

Planlæg din tur på Friluftguiden.dk

Læs mere …

Tag de øde cykelstier gennem fredede naturparker, og mærk havbrisen i håret.

Fodsporet

Sporet er 51 km langt og forbinder Slagelse i nord med Næstved i syd og Skælskør i vest.

Stenalder-ruten

På denne rute kan du se nogle af de mange stendysser, som findes overalt i Sorø Kommune.

Aktuelle events

Udforsk events i Destination Sjælland


d. 1/12, kl. 19-20
Andet/UkendtSæby Kirke

Koncert m/ Simone Egeriis – alt udsolgt!

d. 1/12, kl. 19.30
Folk/Vise/CountryStenmagle Kirke

Zenobia

Julekoncert med danske viser og sange samt Zenobias egne numre. Varighed 75 min. uden pause

d. 1/12, kl. 19.30-20.30
Andet/UkendtRuds Vedby Kirke

Koncert med Vestsjællands Kammerkor

Kom til koncert d. 1. december kl. 19., hvor julen bliver sunget ind af Vestsjællands Kammerkor. Kammerkoret har 20 år bag sig, og de synger stadig …

d. 2/12, kl. 11
SkuespilVestsjællandsCentret

Juleforestilling: Nisser til søs

Inden længe er det atter tid til juleteater i VestsjællandsCentret. Tag familien med til til en hyggelig oplevelse for både store og små

d. 2/12, kl. 17
Anden forestillingKalundborg Hallerne

Baldoni’s Julecirkus

Cirkus Baldoni rykker indendørs med det smukt pyntede Julecirkus, hvor selveste julemanden byder velkommen til årets juleforestilling for hele famil…

Se hvad andre oplever på Destination Sjælland

Del din oplevelse med andre #destinationsjælland