fbpx

Købstædernes historie

Købstæderne på Sjællands Vestkyst har en lange og til tider drabelig historie bag sig, derfor kan I også gå på opdagelse og mærke historiens vingesus undervejs.

Kalundborg
I Kalundborg finder i Danmarks største samling af middelalderhuse i Højbyen, hvor byens smukke vartegn Vor Frue Kirke med de fem tårne troner. Den gamle bydel fortæller et unikt stykke Danmarkshistorie, hvor I også finder Danmarks mindste hus, der er bare 22 kvadratmeter og har 12 rækker tagsten.

Skælskør og Korsør
I Skælskør og Korsør kan I opleve de gamle havnemiljøer med skæve farverige fiskerhuse, ligesom kanonerne stadig sigter mod Storebælt på Korsør Fæstning – et område der har rødder tilbage til middelalderen og har lagt jord til blandt andet Korsør Slot, svenske forsvarsværker og Magasinbygningen, som blev opført af Christian IV.

Sorø
Sorøs historie er et kapitel for sig, der lige så godt kunne være skrevet af Saxo, Holberg eller Ingemann, der alle har tilknytning til byen. Betagende bygningsværker som Sorø Akademi, Klosterkirken og andre seværdigheder sætter sit tydelig præg på byen, der ligger på bredden af Sorø Sø.

Slagelse
I Slagelse-midtby kan I gå på opdagelse i byens mange smukke kirker, ligesom Slagelse Museum fortæller byens historie og giver både børn og voksne mulighed for at komme helt tæt på fortiden. Det samme gør sig gældende på Forsorgshistorisk Museum, der fortæller en til tider skræmmende historie om en ikke så fjern fortid.

Museer og udstillinger

Kulturlivet blomstrer i Destination Sjælland, hvor der er rig mulighed for at opleve aktuelle udstillinger fra ind- og udland eller opleve forskellige hjørner af danmarkshistorien på de mange museer.

Læs mere …

Gallerier og kunsthåndværkere

Langs den sjællandske vestkyst trives kunstnerne med udsigt til åbne vidder og den smukke kyststrækning. Her findes et væld af gallerier og kunsthåndværkere med hver deres unikke udtryk.

Læs mere …

Guidede ture i Sorø

Rundvisning på Sorø Klosterkirke, byvandring og rundvisning på Sorø Akademi.
Sorø byder på mange guidede ture

Læs mere …

Turistinspiration

Guidede rundvisninger, smukke sejladser og inspiration til din næste oplevelse. Find nærmeste Turistinspiration her

Læs mere …